Цар Киро излиза от затвора утре

38797
Цар Киро излиза от затвора утре
Снимка: БГНЕС

Известният под прякора Цар Киро - Кирил Рашков ще бъде освободен от затвора в петък, 18 октомври. Това съобщи за директорът на Пловдивския затвор Божил Иванов пред Агенция "Фокус".

Рашков е излежал наказанието си и се прибира у дома. Все още не е ясно обаче какво значи "у дома" - дали в Катуница или на друго място.

Цар Киро няма да се връща в Катуница

Кирил Рашков, който се очаква да излезе от затвора в края на следващата седмица, е заявил готовността си да не се връща в село Катуница...

Както е добре известно жителите на Катуница се заканиха да не допускат обратно ромския "цар". Неговият защитник, адвокат Хари Харалампиев, е посъветвал семейството на първо време въобще да не стъпват там, за да се уталожат страстите. В противен случай наистина могат да се случат неприятни неща, е казал адвокатът.

Според Харалампиев времената, в които живеем, вече са различни. „Поведението на част от жителите на Катуница, включително и на кмета, ме връщат назад по комунистическо време, когато имаше изселване”, каза Харалампиев. „В България никой не може да бъде изселен”, смята адвокатът.

Единствено от волята на Рашков би трябвало да зависи дали да се върне. „Като гражданин, аз също следя какво се случва”, каза още Харалампиев. „Как се дава ефирно време на Веселин Христов, на един частен детектив с мотоциклет, който се заканва на фамилията и се чудя в какво време живеем”, добави защитникът. От мига, в който присъдата влезе в законна сила, Харалампиев е поддържал контакт единствено със сина на Рашков и се е интересувал за здравословното състояние на баща му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com