Педофили измислят нови начини да прилъжат деца в интернет

67536
Педофили измислят нови начини да прилъжат деца в интернет

Нови форми и методи на разпространение на детска порнография придобиват популярност в Интернет и се разпространяват все по-бързо и масово. Това се казва като извод в доклада „Стратегическата оценка на комерсиалната сексуална експлоатация на деца онлайн“, разпространен от Европейската финансова коалиция срещу търговската сексуална експлоатация на деца онлайн.

Новите методи целят главно да прилъжат или изнудят деца да направят снимки или видеоклипове с по-компроментиращо съдържание за себе си. Един от добиващите популярност методи е т.нар. секстинг - онлайн флиртуване чрез споделяне на неприлични снимки и видеоклипове с изнудвачи, които са се представили за връстници на жертвата. Този метод цели избягване да се плаща онлайн за порнографско съдържание с деца - изнудвачите използват снимки и видео като валута. Порнографски видеоклип или снимка на непълнолетно дете може да се оцени от 10 до над 1000 долара.

От британския парламент масово се влиза в сайтове с порнография

Близо 300 000 "опита за влизане в сайтове, смятани за порнографски", са били регистрирани между май 2012 и юли 2013 година от компютр...

Извършителите атакуват стотици деца и тийнейджъри едновременно, като по този начин съкращават времето и увеличават количеството на придобивания компрометиращ материал.

В доклада се изразява тревога, че въвличането на непълнолетни в бизнеса с порнографски виртуални разговори открива възможности за допълнителни печалби пред организаторите на подобни уебсайтове, както и пред сутеньори и други лица, участващи в трафикиране и въвличане на непълнолетни в проституция.

Международната асоциация на интернет горещи линии INHOPE посочва и недостатъците в европейските национални законодателства: в някои от страните от ЕС горещите интернет линии нямат законово право на достъп до съдържание с детска порнография, което затруднява бързата реакция и подпомагането на правоохранителните институции в разкриването на такива престъпления, информира Нова телевизия.

През 2012 г., благодарение на обединените усилия на коалицията, на Европол са докладвани 1138 интернет-адреса, от които е имало разпространение на огромни количества детска порнография. Най-много от идентифицираните адреси са базирани в САЩ – 516, следвани от Русия – 121, Казахстан – 119 и Япония – 83. България не присъства в списъка с 18 държави, където са базирани тези адреси, а Румъния е на 17-о място с един случай.

Задържаха 25 души в Испания за разпространение на детска порнография

25 заподозрени е задържала испанската полиция, повдигнати са обвинения срещу други 16 за притежание и разпространение на детски порногр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа