Реформаторите и КНСБ с общи виждания за икономическата стабилност на България

27758
Реформаторите и КНСБ с общи виждания за икономическата стабилност на България
Снимка: БГНЕС

Има сходни виждания между Реформаторския блок и КНСБ по отношение на борбата с монополите и корупцията, защитата на потребителите и кредитополучателите и защитата на работниците, предаде БГНЕС.

Това стана ясно днес от среща между представители на Блока и синдиката, на която реформаторите представиха мерките си за икономическа стабилност на страната, съобщиха от ДБГ.

От страна на реформаторите присъстваха Радан Кънев (ДСБ), Найден Зеленогорски (ДБГ), Корман Исмаилов (НПСД), Николай Ненчев (БЗНС), Пламен Антов (СДС) и Евгени Кънев от Гражданския съвет. КНСБ пък беше представена от своя председател Пламен Димитров. Мерките на блока бяха изложени от Найден Зеленогорски.

"Голяма част от предложените от нас мерки са сходни с вижданията на КНСБ. Различията обаче също са много важни, особено когато говорим за отношения дясно-център и синдикати. Това е сигурен знак, че и двете страни си вършат работата", коментира на пресконференция след края на разговорите Радан Кънев. Различията между синдикатите и реформаторите са най-вече по отношение на преразпределението на бюджетните разходи, осигурителните прагове и предлаганата от блока пенсионна реформа.

Той обаче беше категоричен, че никой не може да е толкова десен, за да е съгласен работниците да стоят без заплати или единствено изрядните данъкоплатци да стават жертва за сметка на неспособността на държавата да събира приходите си. "Когато обществото и икономиката нямат имунна система, не говорим за леви или десни мерки, имаме пациент на смъртно легло", добави Кънев. По време на срещата реформаторите бяха категорични, че цел на мерките, които Блокът предлага, е демафиотизацията на икономиката в България.

Синдикатите и представителите на блока се разбраха за следващата експертна среща, на която да бъдат обсъдени в дълбочина мерки в социалната и пенсионната сфери. От КНСБ обявиха също, че ще очакват цялостната икономическа програма на блока преди предсрочните избори, които според тях, а и според реформаторите са неизбежни. И двете страни бяха категорични, че бюджетът за догодина ще покаже колко скоро ще бъдат тези избори. В понеделник от Блока ще представят програмата си на Българската търговско промишлена палата и на Българската стопанска камара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика