Франк - първият говорещ бионичен човек, се разходи свободно

74716
Снимки:

Изкуственият хуманоид Франк е първият в света ходещ и говорещ бионичен човек. Той вече се разходи в Националния въздушен и космически музей на Смитсониън във Вашингтон, съобщи Ройтерс.

Франк е висок 1.83 м и тежи 77 килограма. Той не се различава от повечето хора. Сглобен от 28 изкуствени телесни части, има собствена кръвоносна система с изкуствена кръв, сърце, гръбнак, бели дробове и дори панкреас.

Киробо е първият проговорил робот в Космоса

Мисията на Киробо започна в ранните часове на 4 Август с успешното изстрелване на ракетата H-IIB №4 от космодрума Танегашима в Япония. ...

"Идеята на проекта е да съберем всички части, които вече съществуват за човешкото тяло, в едно. Ако го направим, как би изглеждало?", казва Бертолт Мейър, който е социален психолог и водещ на документалния филм "Невероятния бионичен човек", който е посветен на Франк и ще бъде излъчен в САЩ в неделя.

Лицето на Франк всъщност е моделирано по това на Мейър. Самият робот може да ходи самостоятелно, макар и доста бавно. Той се управлява от компютър посредством Bluetooth връзка. Целта на британската компания Shadow Robot, която е създател на проекта, е не толкова да се създаде човекоподобен робот, колкото да демонстрира и стимулира разработката на синтетични органи и крайници, които да се използват за хора в нужда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии