РЗС: БСП, долу ръцете от ДФЗ !

38656
 РЗС: БСП, долу ръцете от ДФЗ !
Снимка: Агенция КРОСС

РЗС разполага с достоверна информация, че функционери от "Позитано 20" продължават да оказват пряк натиск върху Министерството на земеделието и новоизбрания шеф на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) по проекти и кадрови решения.

От РЗС коментират в позицията, изпратена до медиите: Считаме за недопустимо Димитър Дъбов да иска да прокара свое протеже за заместник шеф на фонда, а Светла Бъчварова да пробута свой човек за директните плащания. Освен това е крайно време Моника Станишева да се примири, че фонда вече няма да работи за частните й интереси и да разбере, че канала за комисионни от „семейството” към нея е пресечен.

От РЗС поискаха отстраняване и арест за шефовете на ДФ "Земеделие"

Ако днес не бъде отстранено и арестувано семейството от Държавен фонд „Земеделие” (Александрова-Николов), очакваме още утре...

От партията на Яне Янев призовават за безпристрастност и професионализъм при управлението на публичните финанси в ДФЗ в този междинен период. Според тях министър Греков и шефът на фонда Атанас Добрев трябва незабавно да предоставят всички документи на прокуратурата.

Ако сме правова държава, криминалното „семейство” (бившите директори Мирослав Николов и Виолета Александрова) трябва незабавно да бъде арестувано. Само за няколко дни по данни на служители на фонда са открити документални престъпления отнасящи се за над 100 млн. евро. Висшите чиновници са потресени от това как е търгувано с труда им и как всички правила на ДФЗ-РА са погазени от „семейството”, което си е позволило дори да ползва служители от Дирекция „Противодействие на измамите” за рекетьори, завършват от РЗС.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика