Страхил Ангелов: Защо Мирослав Николов и заместничката му са в нашата стаичка?

28787
Страхил Ангелов: Защо Мирослав Николов и заместничката му са в нашата стаичка?
Снимка: БГНЕС

Големите скандали в България нямат край. Вече има развитие и по поредния - този с ръководството на Държавен фонд "Земеделие".

Изненадах се, когато видях Мирослав Николов и заместничката му в стаята на Коалиция за България. Учуден съм, че заради двама души, които са чиновници, се създава такава истерия в българската държава и в най-голямата структура – Държавен фонд „Земеделие”. Самата структура се казва ДФ „Земеделие”, а не „Мирослав Николов” и няма абсолютно никакъв проблем друг да подписва и да въвежда данни в информационната система за администриране и контрол. Това коментира пред Агенция „Фокус” народният представител от Коалиция за България Страхил Ангелов.

Явор Гечев: Не съм се съгласявал да поема ДФЗ, законово е невъзможно

Не съм давал съгласието си да бъда избиран за изпълняващ длъжността изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". Това заяви Явор...

„След като Управителният съвет на ДФ „Земеделие” вчера е взел решение тези хора да бъдат отстранени, това означава, че те са отстранени. Фондът се управлява от Управителен съвет и това е по силата на Закон за подпомагане на земеделските производители и нямаме необходимост повече да коментираме тези хора, които си позволяват всяка сутрин да излизат по телевизията, да коментират министъра, депутати, включително и моя милост от вчера. Това е недопустимо, има институции и не може да се институционализира „Мирослав Николов”. Аз не ги познавам, днес ги видях за първи път и бях много учуден, че ги намирам в стаята на ПГ на Коалиция за България", каза още Страхил Ангелов. Той беше категоричен, че тези хора нямат нищо общо с Българска социалистическа партия.

„Министърът в крайна сметка, носи отговорността по Програма за развитие на селските райони, по която разплащателна агенция се явява ДФ „Земеделеие”. Тук мисля, че няма какво да коментираме и мисля, че не това са хората, които трябва да говорят от името на българските институции, те са чиновници”, бяха думите на народния представител по адрес на изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие” и неговия заместник – Виолета Александрова, които вчера бяха освободени от длъжност след решение на УС на ДФ „Земеделие”.

„Това, което тези хора говорят, че едва ли не само те на света могат да работят това и, че България ще загуби пари, не е вярно. Страната ни няма да загуби пари, нямаме такива проблеми. Иначе, нещата в ДФ „Земеделие” се движат със забавяне и трябва да се наваксат, но аз съм сигурен, че министърът ще направи всичко необходимо, за да е спокоен секторът и пари няма да се изгубят”, допълни Страхил Ангелов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика