Пожар евакуира цял вход в русенски квартал

6833
Пожар евакуира цял вход в русенски квартал
Снимка: Actualno

Пожар евакуира цял вход тази вечер в Русе, предаде кореспондент на БГНЕС. Огънят е тръгнал от мазетата на вход "Д" на бл.119 в кв."Чародейка", но щастие е бил потушен навреме от пожарникарите, преди да тръгне нагоре по етажите.

Инцидентът е станал около 18 ч, когато хората от осеметажния блок са усетили задушлива миризма на дим. Когато излезли на стълбището, видели, че всичко е в пушек.

Сливен, Перник и Русе могат да останат без топла вода от 1 април

Градовете Сливен, Перник и Русе остават без топла вода от 1 април. За тази опасност информираха от местните топлофикации по време на ср...

Силно изплашени, живущите във входа започнали да звънят един на друг по звънците, за да се евакуират всички навън. Междувременно е бил подаден и сигнал до тел.112, откъдето са изпратени екипи на пожарната и "Спешна помощ".

Две жени от входа са били обгазени, едната по-сериозно, тъй като се е опитала да провери откъде идва димът. Била е изнесена от блока с кислородна маска, но не се е наложило да остава в болница.

По първоначална информация се е запалил оптичен кабел. Хората от входа споделиха, че през деня на няколко пъти са идвали техници, които са работили по кабелите в мазето. Причините за инцидента се изясняват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе