Предстоящи събития в НДК

16800
Предстоящи събития в НДК

До 30 септември от 9:00 до 19:00 часа в НДК продължава изложението "Месец на ученика". По време на инициативата учениците ще имат възможност да закупят нови или употребявани учебници, тетрадки и учебни пособия, както и да продадат миналогодишните си учебници.

Изложба с картините на Кирил Станчев можете да видите от 25 септември до 9 октомври в Арт галерия - НДК от 11:00 до 19:00 часа.

Домакин на фотографската изложба “Благотворителността през обектива” 2015 ще бъде Националният дворец на културата. Официалното откриване е на 28 септември в Мраморно фоайе от 18:00 часа, когато ще научим и кой печели голямата награда. Изложбата може да бъде разгледана от 28 септември до 7 октомври от 11:00 до 19:00 часа. Фотоконкурсът “Благотворителността през обектива” се провежда с подкрепата на фондация “Америка за България”.

Филмът “Евърсинс” можете да гледате на 29 септември (вторник) от 18:30 часа в кино “Люмиер”.

На 1 октомври (четвъртък) в зала “Люмиер” забиват виртуозните музиканти от прогресив рок триото “Стик мен”. Името им идва от странния полифоничен десет или дванайсетструнен инструмент, който може да звучи и като бас, и като китара едновременно и се нарича Chapman Stick – китаробас. Двама от триото са добре познати на маниаците на прогресив рока. Басистът Тони Левин и барабанистът Пат Мастелото са от ритъм секцията на “Кинг Кримсън” (първият им албум In the Court of the Crimson King е от 1969 г.), а началото е от 20:00 часа.

VII Научна конференция “От науката до леглото на болния” – 2 до 4 октомври (петък до неделя) в зали 3, 7, 8, 9. Лектори на конференцията ще бъдат водещи специалисти в областта на сърдечно-съдовите, ендокринните, белодробните заболявания, хранене и диететика, генетика, фармация и фармакология, сексуална медицина, съдова хирургия и ангиология и др.

DJ SET by DAVE CLARKE ви очаква в петък (2 октомври) от 20:00 часа в новото пространство за експерименталното изкуство - ДНК.

Новият спектакъл LORD OF THE DANCE: DANGEROUS GAMES ще гостува за първи път в България. Събитието ще се състои на 3 октомври (събота) в зала 1 на НДК. Талантливият танцьор, хореограф, режисьор и продуцент Майкъл Флетли, който превърна Lord of the Dance в най-гледания танцов спектакъл в света, отново залага в новата постановка на сагата за борбата между Доброто и Злото. Музиката, ефектите и фантастичните елементи само подчертават изключителното изпълнение на солистите и останалите танцьори от трупата в Dangerous Games.

One man party с Иван Шопов ви очаква в пространство ДНК на 3 октомври (събота) от 20:00 часа.

На 4 октомври (неделя) в зала 1 на Двореца, ръководството на ЦСКА организира общо събрание на всички фенове от цялата страна.

В неделя (4 октомври) от 19:00 часа в зала 6 фондация “Балканика” ще раздаде своите награди.

Йълдъз Ибрахимова, Иво Папазов - Ибряма и разградската филхармония в зала 1 на НДК!

Йълдъз Ибрахимова, Иво Папазов - Ибряма и разградската филхармония гостуват в София с прoект от световна величина! “ДЖАЗ ФОЛК К...

ФЕСТИВАЛЕН И КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР – ВАРНА

От 21 до 30 септември във фоайето на ФКЦ - Варна ще бъде разположено Творческо ателие “Бяло плюс”. Творбите на изобразителното, изящното и приложното изкуства са дело на утвърдени и млади варненски автори (Пламен Монев, Веселин Чакъров, Олег Памуков, Елеонора Пападопуло, Мария Аврамова и др.)

Театър “Българан” представя “Министърът - женкар” – комедия от Ст. Л. Костов – 1 октомври (четвъртък) от 19:00 часа в зала 1. Режисьор: Пламен Панев, с участието на: Христо Гърбов, Венцислав Петков, Иля Пепеланов, Косьо Станев, Любомир Кънев, Тихомир Благоев, Антония Чепарова, Евгения Явашева, Петя Венелинова, Ралица Константинова, Татяна Цветкова, Яна Стефанова-Хернани и Ясена Господинова.

От 2 до 11 октомври Фестивален и конгресен център – Варна ще е домакин на 33-ия ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ИГРАЛЕН ФИЛМ "ЗЛАТНА РОЗА".

РУБАЯТ

“НИЕ БЪЛГАРИТЕ” люлее зала 1 на НДК на 24 ноември!

Ансамбъл ЧИНАРИ с нетрадиционен спектакъл-кампания в подкрепа на българския танц и шевица по света!  “НИЕ БЪЛГАРИТЕ” ...

Руска вечер с “Грамофон” ви очаква на 2 октомври (петък) от 21:00 часа в Рубаят.

DIVAS PROJECT от сряда до събота (30 септември до 3 октомври) с поп дивите Соня Мембреньо и Ели Раданова. Двете красавици са познати от множество музикални формати и ще покажат как вдигат на крака всяка публика! Придружават ги Петър Макавеев (китара) и Емо Трайчев (пиано). Началото е от 21:00 часа.

 

СНИМКИ И ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК

ОФИЦИАЛЕН САЙТ НА НДК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com