Космическо селфи пътешествие със Samsung

5028
Космическо селфи пътешествие със Samsung
Снимка: Samsung

Пътуването в космоса е една от най-големите и смели мечти на човечеството. От Жул Верн до наши дни мнозина мечтаят да напуснат Земята и да се отправят към загадъчния свят на безкрайния космос. Темата става все по-вдъхновяваща благодарение на Холивуд и научната фантастика, а с развитието на технологиите мечтата изглежда осъществима.

Милиардери-визионери като Илън Мъск, Ричард Брансън и Джеф Безос вече обещават туристически пътувания до Луната и дори до Марс. Това може да се случи най-рано в близките няколко години, но е възможно да отнеме и повече от десетилетие. Местата в бъдещите мисии са ограничени и са запазени за богати и популярни личности, които са готови да похарчат много, за да бъдат сред пионерите в космическите пътешествия.

Пътуването в космоса и откриването на нови хоризонти все още е недостижима цел за обикновените хора. Технологичният гигант Samsung обаче предлага иновативен начин за сбъдване на тази мечта, давайки шанс на потребителите да изживеят галактическо приключение, като си направят собствено космическо селфи.

Селфи от ръба на космоса

Амбициозната мисия, наречена #SpaceSelfie, е възложена на флагманския смартфон Galaxy S10 5G, който ще пътува до стратосферата, за да даде възможност на десетки хиляди европейци (включително и българи) да изпратят своите селфита в космоса.

5G смартфонът на Samsung, който ще се захранва със слънчева енергия, ще се издигне на почти 20 км височина с помощта на голям балон с високо налягане (голям колкото половин баскетболно игрище), откъдето ще прави перфектни снимки на фона на земната повърхност и хоризонта.

На Земята потребителите ще имат шанс да получат снимка на лицето си в космоса, като си направят селфи с помощта на собствения си смартфон и го качат на специалната страница на мисията на уебсайта на Samsung.

Космическата мисия ще се реализира с помощта на авиокосмическата компания Flightline Films и 2 специалнo разработени приложения, които ще свързват реещия се в стратосферата Galaxy S10 5G с потребителите на Земята.

Прекарвайки над 200 часа на ръба на атмосферата, смартфонът ще покаже силата на иновациите на Samsung и как компанията продължава да създава продукти, които превръщат невъзможното във възможно.

Преминавайки редица строги тестове преди да бъде изпратен в космоса, Galaxy S10 5G доказва, че е в състояние да издържи на екстремни температури и налягане. Той безпроблемно устоява на враждебните условия и налягането в стратосферата, без изолация или допълнителен калъф. Същото важи и за неговия 6.7-инчов Dynamic AMOLED дисплей.

Пътешествие в звездна компания

 

Космическите пътешественици ще са в компанията на модела, актриса и филантроп Кара Делевин, която е лице на мисията на Samsung #SpaceSelfie и вече получи селфито си от космоса.

"Погледнете внимателно, това е първото #SpaceSelfie! Тази вечер станахме космически пионери, вижте тази невероятна селфи група, която вече е на път към стратосферата! Сега е ваш ред, регистрирайте се сега и ми покажете какво можете. Очаквам ви ... Отидете на Samsung.com/spaceselfie, за да качите своето селфи #SpaceSelfie #ad #withGalaxy", написа звездата в профила си в Instagram.

Някои от най-популярните български инфлуенсъри също ще направят своето космическо селфи. В кампанията се включват звездното семейство Александра и Даниел Петканови, музикалният тандем Надя (Nadya) и Иван Тишев, лайфстайл влогърът Антоанет Попова и модната икона Биляна Славейкова-Bibons.

"С ГАБРИЕЛ ИЗЛИТАМЕ в Космоса за 50-тата годишнина на @samsung_bulgaria .Коя от двете снимки да избера за #Spaceselfie според вас? 1 или 2? Ако искате и вашето селфи да излети Наистина в орбита => www.samsung.com/spaceselfie #withgalaxy", пише Петканова.

"ТОВА Е КОСМИЧЕСКА НОВИНА: снимката ти може да полети в орбита по случай 50-тата годишнина на Samsung. Отиди на Samsung.com/spaceselfie, качи любимата си снимка и може тя да отиде в Космоса, а ти да получиш 'доказателство' - #spaceselfie

Побързай, местата са ограничени!

КОЯ СНИМКА ДА ИЗБЕРА СПОРЕД ВАС? ПЪРВАТА ИЛИ ВТОРАТА?", ентусиазирана е Надя.

Нов стандарт в мобилните потребителски технологии

Инициативата #SpaceSelfie, организирана по случай половинвековния юбилей на Samsung, поставя изцяло нов стандарт за възможностите на мобилните технологии. Тя е поредното бижу в богатата палитра от иновации на Samsung в полза на потребителите. Дългогодишен лидер в потребителската електроника и особено в областта на екраните, южнокорейският гигант блести с постижения като извитите телевизори, двойно извития дисплей и сгъваемите смартфони.

Участието в #SpaceSelfie ще ви накара се почувствате сякаш наистина сте попаднали между родната планета и космоса и пред очите ви се разкриват невероятни гледки. Ще изживеете невероятно космическо приключение, подпечатано с уникално селфи, което може да споделите с приятелите си в социалните мрежи.

Досега само астронавтите имаха възможността да си направят селфи в космоса, а всички останали се възхищавахме на снимките им. Сега с помощта на Samsung, потребителите ще имат шанса да видят себе си в земната орбита, без дори да са напускали дома си.

Всеки може да изпрати свое селфи през специалната страница на мисията на уебсайта на Samsung. За да изпратите селфито си в космоса, ПОСЕТЕТЕ ТОЗИ АДРЕС и качете снимката си.

Имайте предвид, че както често се случва в технологиите "най-бързите печелят". Ако искате да получите селфито си, направете го още сега, тъй като местата са ограничени и само най-бързите ще успеят да се класират за мечтаната снимка.

Е, изпратихте ли вече вашето космическо селфи?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com