Мадона на 65: Завинаги млада, но на каква цена?

26169
Мадона на 65: Завинаги млада, но на каква цена?
Снимка: Getty Images

Мадона може да празнува не само 65-ия си рожден ден, но и сериозния отпечатък, който е оставила върху поп културата. С над 300 милиона продадени албуми и сингли и състояние от 850 милиона долара тя е една от най-успешните жени в музиката. Мадона е номинирана цели 28 пъти за наградата "Грами" и е спечелила седем статуетки.

Скандали и провокации

Мадона Луиз Чиконе е родена на 16 август, 1958 година в Бей Сити, Мичиган. С бунтарството и сексуалността си тя става сензация през 1980-те. Песни като Papa Don't Preach, която разказва за бременността на тийнейджърка, и Like a Prayer, в чийто клип горят кръстове, а Исус Христос е чернокож, доказват, че певицата не се страхува да нарушава табута.

Още: Мадона е непоклатима: Подновява репетициите за турнето си

Скъсаните мрежи, ръкавиците без пръсти и корсетите на Жан-Пол Готие са само част от провокативните ѝ тоалети, с които печели вниманието на света през годините. Изненадващо, Мадона започва да изследва мистичното еврейско течение Кабала и дори приема името Естер през 2004 година. Тя е майка на шест деца, а браковете ѝ с актьора Шон Пен и режисьора Гай Ричи неведнъж я поставят на първа страница на таблоидите.

Изпълнителката, която обича да провокира, е авторка на няколко книги, сред които "Секс", но и детската книга "Английските рози". Тя е основателка и на две благотворителни организации - фондация "Лъч светлина" и друга в подкрепа на децата на Малави.

Днес Мадона е неразпознаваема

Напоследък обаче най-много внимание Мадона предизвиква заради пластичната хирургия, на която се подлага. С реч за бунтарството Мадона представи Сам Смит и Ким Петрас на наградите "Грами" тази година. Неразпознаваемото ѝ лице обаче предизвика сериозен обществен дебат в дните след церемонията.

Още: По пример от Лили Иванова: Ето на кого завещава наследството си Мадона

Според чикагския пластичен хирург Майкъл Хорн освен пластичните операции и пластиката на носа, "тя изглежда е използвала много филъри с течение на времето, които придават на лицето ѝ особен вид и отнемат от естествената и приятна костна структура, която някога е имала", обясни той пред британския таблоид "Дейли мейл".

На критичните коментари в социалните мрежи Мадона отговори: "За пореден път попаднах в обсега на ейджизма (възрастова дискриминация - б.р.) и женомразството, които са характерни за света, в който живеем. Свят, който отказва да почита жените след 45-годишна възраст и изпитва нужда да ги наказва, ако продължават да имат силна воля, да са трудолюбиви и авантюристични", написа тя. В края на публикацията си тя заявява, че очаква с нетърпение следващите години на "подривно поведение", "прекрачване на граници" и "противопоставяне на патриархата".

Овластяване на жените или точно обратното?

Но дали обсебващото желание да останеш младолик наистина е послание, което да даде сила на жените? Според много от критиците ѝ това поведение е съобразено именно с мъжете и техните очаквания от жените и особено от знаменитостите. Във всички случаи е почти невъзможно тези очаквания да бъдат изпълнени, без да си проличи.

Още: Ще застигне ли Мадона трагичната участ на Майкъл Джексън?

Журналистката Джесика Дефино обяснява пред "Гламър", че хората са разстроени от "новото лице" на Мадона, защото то "на някакво ниво разкрива истината: че отказът от остаряване е недостижима за хората цел." Белинда Лускомб от "Таймс" добавя: "Една от често срещаните критики, когато жените приемат твърде много от коктейла “филър/ботокс/хирургия", е, че трябва да "остаряват красиво" - съвет, който е толкова полезен, колкото да кажеш на начинаещите фигуристи да се пързалят без усилие."

"Никой не се плъзга по леда или не остарява красиво без много усилия, включително и без участието на квалифицирани специалисти. Сякаш по-възрастните знаменитости от женски пол, които не изглеждат толкова изкуствено като Мадона, са широко възхвалявани. Никой не обсипва с похвали нормално изглеждащите жени", пише Лускомб.

Мадона има и други проблеми. Наскоро тя отмени турнето, с което трябваше да празнува четири десетилетия на сцената, заради здравословни проблеми. Но тя не мисли да спира. "Сега се фокусирам върху здравето и възстановяването си и ви уверявам, че ще се върна при вас веднага щом мога", написа 65-годишната певица в Инстаграм.

 

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

На крачка от полуфинала: Още една двойка се сбогува с Dancing Stars (СНИМКИ)

Харви Уайнстийн отново се изправя пред съда

Джон Бон Джоуви: Не бях светец в брака си, но от наркотиците ме е страх

Ан Хатауей разкри точната причина да спре да пие алкохол

Отвличане в "Ергенът"! Екипът на предаването се оттегля

Холивудска актриса призна, че крал Чарлз III е флиртувал с нея (ВИДЕО)

Почина Юми Кацура - една от най-прочутите японски дизайнерки в света

Димитър Рачков издаде какъв е бюджетът на "Като две капки вода"

Дама от "Ергенът" разкрива всички тайни на предаването в тефтерче (СНИМКИ)

Панайот Панайотов като Мик Джагър с категорична победа на полуфинала в "Като две капки вода"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com