Предлагат на Джеймс Камерън да снима сериал за катастрофата с подводницата "Титан"

1902
Предлагат на Джеймс Камерън да снима сериал за катастрофата с подводницата "Титан"
Снимка: Getty Images

Режисьорът на филма "Титаник" Джеймс Камерън е в преговори с голяма стрийминг мрежа, която планира да заснеме сериал за потъналия наскоро батискаф "Титан". Главната роля в многосерийния филм може да бъде изиграна от Мат Деймън, съобщава The Sun.

Запознати са разказали пред изданието, че определена стрийминг компания се е обърнала към известния режисьор, който се е гмуркал 30 пъти до потъналия "Титаник", с молба да разкаже историята на петимата души, които загинаха на подводницата миналия месец. "Катастрофата на "Титан" вече се разглежда като обект на телевизионен сериал за една от най-големите стрийминг платформи в света и Джеймс е първият претендент за режисьор. Това е тема, която е близка до сърцето му. Той разказа историята на "Титаник" с такова състрадание, че би било естествено да се заеме с това начинание. Да се проследят действията на тези, които са били на борда на "Титан", е огромно начинание и ще отнеме много време, пари и ресурси", казва източник пред таблоида.

Филмът "Титаник" на Джеймс Камерън спечели 11 награди "Оскар", включително за най-добър филм. Камерън, освен всичко друго, е експерт по дълбоководни изследвания, пише БГНЕС.

Холивудската звезда Мат Деймън, както и звездата от романтичната комедия "Любовта е болест" Кумаил Нанджиани, са в списъка на желаните кандидати за проекта.

Драма на "Титаник": Как Джеймс Камерън накара лигльото Ди Каприо да се стегне и да стане звезда

Всички, които сме гледали "Титаник", ще се съгласим, че филмът е изключително впечатляващ, независимо дали ни харесва или не. Всеки еди...

Припомняме, че през юни тази година експедиция от изследователи се отправи към останките на "Титаник" на дъното на Атлантическия океан на батискафа "Титан", който в крайна сметка потъна в резултат на имплозия - експлозия, насочена навътре. Сред членовете на експедицията имаше известни милиардери, които не можаха да бъдат спасени. След дълго търсене водолаз-робот откри останките на батискафа. По-късно станаха известни подробности за трагедията и подробности за организацията на пътуването, за чиито високи рискове и опасности участниците са били предупредени предварително.

ОЩЕ: Организаторите на трагичното пътуване с подводницата "Титан" спират експедициите

Наред с други известни личности, режисьорът на филма "Титаник" Джеймс Камерън обвини компанията, организирала тази необичайна екскурзия, за смъртта на туристите изследователи. Той изтъкна приликите между трагедията с подводния туристически кораб "Титан" на OceanGate Expeditions и потъването на "Титаник" през 1912 г.

"Титан" е бил управляван от Стоктън Ръш, 61 г., главен изпълнителен директор на OceanGate Expeditions. Освен него на борда са били още четирима пътници: британският милиардер и изследовател Хамиш Хардинг, 58 г., Шахзада Дауд, 48 г. - един от най-богатите хора в Пакистан, 19-годишният му син Сюлейман, както и 77-годишният бивш водолаз от френските военноморски сили, собственик на правата върху останките на "Титаник" и един от първите, които се гмуркат до останките на лайнера през 1987 г., Пол-Анри Наржоле.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Вижте как е изглеждала Франциска Йорданова преди Dancing Stars (СНИМКИ)

Здрава Каменова с разтърсващ разказ за битката си с депресията

Катето Евро призна, че се бори с тежък порок

Теодора Духовникова разкри дали дъщерята на Румен Радев - Дарина, е талантлива актриса

Миро с огромно признание към Слави Трифонов

Наум Шопов се подлага на жесток глад, пие само вода

Познахте ли го? Това е Алек Младенов от "Ергенът" като дете (СНИМКА)

Папи Ханс избухна, развалил си отношения с Натали Трифонова заради Dancing Stars

Голям провал за полицаите в "Един за друг"

Риана намекна за нов албум: Трябва да е невероятен!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com