7 села около Сливен останаха без ток заради снега

2860
7 села около Сливен останаха без ток заради снега
Снимка: БГНЕС

Седем села в община Сливен са без ток. Без електрозахранване останаха Горно Александрово, Камен, Драгоданово, Жельо войвода, Блатец и Трапоклово. На места работят екипи на електропреносното дружество ЕВН.

Очаква се електроподаването да бъде възстановено скоро, а пътищата от републиканската пътна мрежа продължават да се почистват от снегопочистващата фирма. През нощта също е имало дежурни екипи, като тяхната работа е била затруднена заради продължаващия снеговалеж, информира "Фокус".

Мъж е в болница с рани по главата след побой

В ЦСМП-Сливен е приет 58-годишен мъж с контузни рани по главата,счупване с разместване на лява предмишница и други наранявания, причине...

И двете дружества за снегопочистване работят с цялата налична техника. Работи се в направление Селиминово и Голямо Чочовен, в равнинната част към Ковачите и Младово, разчиства се подходът към Даулите. Няма информация за закъсали или бедстващи хора.

Заради обилния снеговалеж четири училища в Сливенска област няма да работят днес. Затворени са училищата в селата Пъдарево, Мокрен, Жельо войвода и Коньово. Учебните занятия са отменени, заради това, че децата и учителите не могат да се придвижат до учебните заведения в планинските села. Училището в село Жельо войвода няма ток и не е отоплено.

Пътищата на територията на област Сливен са проходими при зимни условия, няма затворени участъци или въведени допълнителни ограничения. В планината снежната покривка е 25 см, а в равнината - 20 см.

 

Над 600 нови книги постъпиха във фондовете на регионалната библиотека в Сливен

Над 600 нови книги постъпиха във фондовете на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен по проект „Бълг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com