От ТОЛ-полицията се опитаха да замажат гаф с фотошоп? (СНИМКА)

8949
От ТОЛ-полицията се опитаха да замажат гаф с фотошоп? (СНИМКА)
Снимка: Анита Чолакова

Дори и с платена годишна винетка водач се сдоби с акт за 300 лева от ТОЛ-полиция близо до Смолян. Шофьор на специален медицински транспорт, тръгнал към Мадан да вземе пациенти на хемодиализа и да ги закара до отделението в областната болница, бил спрян за проверка в събота (6 април) и съответно бил глобен.

Провереният автомобил е имал залепена хартиена винетка на предното стъкло на автомобила, която обаче се счита за невалидна, тъй като не е била перфорирана. Това се обясниха в прессъобщение на АПИ-Национално тол управление във връзка с публикувания материал за наложена глоба на медицински автомобил в Смолян, за който Actualno.com писа.

След публикуваното прессъбощение няколко журналисти от Смолян се свързаха с водача на автомобила – Фидан Павлов, който транспортира болни на хемодиализа от и до областната болница. Всички журналисти са единодушни, че перфорациите на винетката са две, видно и от заснетия кадър.

Сега от ТОЛ-полицията разпространиха до медиите ново съобщение, с което намериха ново оправдание на постъпката на техния служител. Спорд тях този път "винетката била отлепена, след това перфорирана и обратно залепена":

"След предоставената информация от „Национално тол управление“ към медиите, че автомобилът не е имал валидна стикер винетка, тъй като същата не е била перфорирана, в информационните агенции бе разпространена снимка с перфорирана винетка. Считаме за редно да предоставим снимков материал, който е направен от инспекторите на НТУ спрели медицинския автомобил за проверка. Снимката е направена на 06.04.2019г. около 10:15 часа и от нея съвсем ясно се вижда, че винетката не е перфорирана. След като инспекторите установяват, че винетката не е валидна, спазвайки закона съставят Акт за установяване на административно нарушение на шофьора. Сравнявайки двете снимки се забелязва, че винетката е разлепена и залепена отново. Инспекторите на НТУ извършват правоприлагане съгласно Закона за движението по пътищата и не превишават дадените им правомощия".

Разпространената снимка на ТОЛ-полицията обаче изглежда доста нелепа и има сериозни подозрения, че е "доукрасена" с фотошоп. Дали това е правилният начин от институцията да намират оправдание на действията си - оставяме коментарите на вас!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com