Бедстващите страдат без вода

4342
Бедстващите страдат без вода
Продължава контролираното изпускане на язовира „Елена”

Липсата на питейна вода в наводнените райони в Хасковско е най-големият проблем към момента в районите на бедствието, съобщи за Радио „Фокус” областният управител на Хасково Ирена Узунова.

По думите й наводнените села в Хасковско страдат от липса на питейна вода, тъй като част от помпените станции са останали под вода, което налага непрекъснати доставки на вода за пострадалите от водите на река Бисерска и язовир „Иваново”.

Започнало е контролирано източване на два язовира край Карлово и Сопот

Започнало е контролирано изпускане на вода от язовир "Сушица" край Карлово и на язовир "Мурла" край Сопот, тъй като нивото им е повишен...

„Ние продължаваме да снабдяваме с минерална трапезна изворна вода, тъй като част от помпените станции останаха под вода и това ги направи напълно негодни за използване. Екипите на ВиК продължават да работят – надявам се в следващите два дни и този проблем да бъде отстранен. Моля се тази седмица тези неща, които бяха най-сериозни като последици от наводнението и преливането на р.Бисерска, да бъдат овладени, за да почне след това с бързи стъпки възстановяването”, поясни Ирена Узунова.

Бедственото положение в Свиленград, Харманли и Любимец остава. Децата от село Бисер и село Иваново и днес ще бъдат във ваканция, продължава контролираното изпускане на язовира „Елена”, под наблюдение, съобщи още областният управител на Хасково.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com