Близо 600 кражби от частни имоти са извършени в столицата за януари

6957
Близо 600 кражби от частни имоти са извършени в столицата за януари

Близо 600 кражби от частни имоти – домове и апартаменти са извършени в столицата за месец януари, едва 15 процента от тях обаче са разкрити, показва разследване на телевизия „България Он Ер” с помощта на Софийската дирекция вътрешните работи.

Броят на кражбите през първия месец на 2012 година в София е намалял в сравнение с 2011 година. Причината за жалост не е, защото крадците са намалели.

За телевизия „България Он Ер” Янко Янколов - началник сектор кражби в СДВР коментира, че това се дължи на факта, че крадците все повече се насочват към провинцията, където жилищата са по-малко укрепени и съответно по-лесни за разбиване и в по-голям процент необитаеми през зимата. Освен традиционното влизане чрез разбиване на вратата с така наречения лост „кози крак“, от софийската полицейска дирекция отбелязват също, че са имали случаи на много по-екстравагантни влизания с взлом - през прозорци на високи етажи и дори през покриви.

Друга интересна тенденция е, че голяма част от криминалния контингент, занимаващ се с кражби, се насочва към Гърция. Там те очакват по голям приход от кражбите, защото банковата система в южната ни съседка е крайно нестабилна, заради банкрута на държавата и все повече хора крият парите си у дома.

Основните съвети за предпазване от кражби си остават същите, заключвайте се винаги и не парадирайте с огромни финансови възможности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com