Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Влак и локомотив се удариха челно на Централна гара в София, има пострадали (СНИМКИ)

28 май 2024, 17:52 часа • 6778 прочитания

Маневриращ влак с вагони на влак "Чайка" удари друга композиция на Централна гара в София. Пострадали са два жени, а едната бе откарана с линейка. Още няколко пътници са с леки охлузвания, в района на гарата пристигнаха 6 линейки.

Инцидентът на Централна гара е станал малко преди 17 ч., като засега не са ясни причините за удара. Още: Половината влакове няма да стигат до Централна гара София заради ремонт

По-рано бе съобщено, че има софтуерен проблем във временната маршрутно-компютърна централизация на Централна гара-София, което е предизвикало закъснения в графика на движение на влаковете.

Заради инцидента редица влакове, които трябва да потеглят или пристигнат на Централна гара София, закъсняват.

От сайта на БДЖ става ясно, че бързите влакове София-Бургас и София-Пловдив престояват на гарата заради инцидента. Влакът за Пловдив е трябвало да потегли в 16.20 ч., а влакът за Бургас - в 16.40 ч. Още: Пускат нова експресна автобусна линия в София

От 7 май на Централна гара започна демонтирането на седем коловоза и контактна мрежа. В района на гарата се извършват строителни дейности с тежка механизация.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес