Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гвоздейков: Маневрената машина е ударила влака с 22 км/ч

28 май 2024, 18:11 часа • 3734 прочитания

С максимум 22 км/ч е бил ударът, при който маневрена машина удари влака за Пловдив на Централна гара в София. Това съобщи пред журналисти транспортният министър Георги Гвоздейков.

На машиниста на маневрената машина му е прилошало - това е причината да не успее да спре на безопасната дистанция. Тя е около 15 метра от влака, който е трябвало да замине за Пловдив, посочи министърът. Това, което чухме да се тиражира, че е имало челен сблъсък, абсолютно не е вярно, каза още Гвоздейков. Още: Бой и заплахи: Мъж повали с юмруци кондуктор във влак

По думите му инцидентът няма общо с маркировката или инфраструктурата, а скоростта е била твърде ниска.

6 души са в болница, нараняванията им не са тежки, е съобщил на Гвоздейков здравният министър. По информация на bTV обаче пострадалите са общо 9. Двама мъже са откарани в „Пирогов“, един - в ИСУЛ, а друг - във ВМА, са съобщили от спешната помощ за bTV.

Втора линейка се е отправила към „Пирогов“, откарвайки натам мъж с травма на гръбначния стълб. Трета линейка се е насочила към ВМА, в нея е втората пострадала жена при сблъсъка, като тя е с установена травма на главата. Още: БДЖ вдига цените на билетите

На място са прегледани трима пътници – двама от тях са мъже с травми на гръбначния стълб и една жена с травма на крака.

По думите на очевидка една от пострадалите жени е била кондукторка, която е имала рана на главата.

В отговор на журналистически въпрос откога не е пътувал с влак, Гвоздейков отговори: "Да ви кажа честно, не съм използвал влак доста отдавна, използвал съм влак в чужбина".

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес