Бой при личен лекар заради поставена ваксина в Русенско (ВИДЕО)

14748
Бой при личен лекар заради поставена ваксина в Русенско (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Венцислав Ангелов, известен като Венци Чикагото, се сби с личен лекар в Ново село, Русенско. От видео, излъчено на живо във Facebook става ясно, че причината е поставена ваксина, след която, по думите на Ангелов, имало трагични последици. След публикуването на видеото, прокуратурата се самосезира и е започнала проверка по случая. 

В здравната служба в 10:30 сутринта Венцислав Ангелов и съпругата на починал ваксиниран човек от селото са влезли в кабинета на д-р Ивайло Иванов. Потърсили му сметка защо, според тях, той е задължил въпросния мъж да се ваксинира с "Янсен" и казал ли е докторът, че мъжът не трябва да се ваксинира с нея, ако има сърдечни проблеми. На кадрите се вижда бурен спор, окървавен лекар и Ангелов, който е превързван от медицинска сестра. По време на свадата докторът бута телефона, с който Ангелов снима и започва боричкане, а в края се вижда кръв по доктора и как медицинска сестра превързва Ангелов.

Откриха нов сериозен страничен ефект от ваксините на AstraZeneca и Janssen

Европейската агенция по лекарствата съобщи за новооткрит страничен ефект след поставяне на ваксините на AstraZeneca и Johnson&Johns...

"Беше поради факта, тъй като му казах, че е европейско изискване във всички ваксинационни центрове да има кратките характеристики на ваксините, които ги има в България. И му казах - защо нямате кратките характеристики на продуктите, които предлагате и тогава получих два юмрука в лицето, без да съм му посегнал или обидил", обясни той. Според Ангелов той е оставил телефоните и е опитал да спре доктора, който го е налагал. „Той не спира, повалям го на земята, кръвта ми тече върху него, казвам: "Спри се, луд ли си?" и той каза: "Добре, спирам" и тогава всичко приключи. Ангелов е категоричен, че ще отнесе случая до прокуратурата, тепърва се очаква и позицията на д-р Иванов. На последните избори Венцислав Ангелов беше кандидат за президент, но ЦИК не го допусна до участие заради проблеми в документите. Той е известен и като редовен участник в протести срещу ваксините и мерките срещу Covid.

Въпреки обвиненията срещу лекаря, хората от селото казват, че д-р Иванов не е задължавал никого да се ваксинира и всички го описват като добър специалист, който винаги помага на хората. Самият доктор отказва да застане пред камерата на БНТ, като уточнява, че ще стори това, след като се посъветва с адвокатите си.

Българският лекарски съюз сезира прокуратурата за случая и настоя за незабавни действия от страна на компетентните органи заради упражнената вербална и физическа агресия срещу д-р Ивайло Иванов. “Български лекарски съюз е категоричен, че няма да търпи лекари да бъдат унижавани, подлагани на тормоз и душени, докато се опитват да си вършат работата и настоява законът да бъде приложен с цялата му строгост! Пороят от обидни думи, придружени със закани за убийство и затвор, размяната на юмруци и опита за душене на медицинско лице са недопустими!”, казаха от БЛС.

Пулмолог: Само един Дон Кихот може да вярва, че у нас има мерки срещу COVID-19

Само един Дон Кихот може да вярва, че в България съществуват мерки срещу COVID-19. Хората не ги спазват, а протестират срещу тях. Няма ...

Съсловната организация е категорична, че подобна агресия е грозна, унизителна, крайно неприемлива, прекрачва всички граници на нормалността и настоява за бързи действия от страна на Прокуратурата. БЛС се ангажира с юридическата защита на д-р Ивайло Иванов, както и на всеки друг лекар, който е подложен на насилие. Цялата организация, с всички налични ресурси, ще направи необходимото, за да бъдат подведени под отговорност виновните.

От съсловната организация припомнят, че на телефон 02/ 9 07 07 07 могат да бъдат подавани сигнали за упражнена агресия над лекари и специалисти по здравни грижи. Те ще бъдат незабавно предавани до главния прокурор, съгласно подписаното споразумение между БЛС, МЗ и Прокуратура на Република България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Тролей и автомобил се удариха в София, има пострадала (СНИМКИ)

Отмениха домашния арест на Васил Божков

18-годишна шофьорка блъсна две деца в Сопот, едното е с опасност за живота

Огромно задръстване заради катастрофа край Пловдив

Пиян полицай катастрофира във Велико Търново

Бургаските митничари задържаха контрабандно оборудване за яхта

Граничари хванаха големи количества контрабандни цигари на Лесово (СНИМКИ)

Полицията иззе незаконно оръжие от дома на пловдивчанин

Опит за подкуп: Мъж поиска полицаите "да си затворят очите" срещу 50 лева

Пиян шофьор вилня на паркинг във Велико Търново

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com