10 навика на щастливите жени

24049
10 навика на щастливите жени
Снимка: xxolaxx / Pixabay

Колкото повече остаряваме, толкова по-лесно ни е да разбираме какво ни прави щастливи и какво не. Да, понякога правим компромиси заради мнението на другите, но никога не е късно да се научим да бъдем щастливи. Започнете, като се запознаете с навиците на щастливите жени:

1. Не казват ДА, когато искат да кажат НЕ.
Лош навик е да казваме винаги ДА. Ако не ви се излиза на питие с приятели довечера, не излизайте. Ако не искате да излезете с познат, с когото скоро сте се запознали, не го правете. Толкова по-хубаво е да се чувствате добре - когато някой ви помоли да направите нещо и първоначалната ви реакция е “никак не ми се прави тове”, просто кажете “не”.

2. Щедри са на комплименти.
Ако получите спонтанен комплимент - особено от непозната жена - знаете колко е приятно и как оправя деня ви. Не се притеснявайте - правете го и вие. Ако се възхищавате на стила, усмивката или просто аурата на някого, казвайте му го. 

Според учените тези 7 будистки принципа носят щастие

Често учените откриват истини, които някои религиозни и духовни учения изповядват от векове. Ето някои принципи, които носят щастие спо...

3. Не таят гняв.
Гневът наранява човека, който го изпитва повече от обекта на гнева. Ако таите омраза и задържате негативни чувства към някого, това само ви кара да се чувствате зле. Ако простите на човека, който ви е обидил директно или вътре в себе си, ще ви олекне.

4. Правят спонтанни добри дела.
Оставете шоколад на бюрото на колега, когато никой не ви наблюдава. Напишете нещо забавно на вратата на съсед. Това ще ги накара да се усмихнат и след време, да ви отвърнат с подобно позитивно отношение.

5. Не казват, че искат да бъдат нещо, те просто СА нещо.
Престанете да казвате, че искате да сте писател, музикант или художник, просто бъдете нещо. Отделяйте повече време всяко седмица, за да посветите на своето вдъхновение - независимо дали с професионални уроци или просто с вашите любителски усилия.

6. Имат списък с благодарности.
Това е много зареждащо. В най-лошите ви дни, когато не се сещате за какво трябва да сте благодарни, извадете един лист и започнете да пишете нещата, за които сте благодарни, че имате. Поставете си цел да напишете 100 неща. Започнете с най-простите от рода на “топла вода, светлина, храна, подслон…” Накрая ще видите колко по-различно се чувствате.

4 предмета от бита, които една щастлива жена има в дома си

Оказва се, че можете да определите колко е щастлива една жена в живота по наличието на няколко характерни предмета в дома й. Смята се,...

7. Грижат се за себе си.
Щастливите хора знаят, че най-важното нещо в живота е тяхното здраве - психическо, физическо и емоционално. Те инвестират в това, приоритизират ресурсите си /време, пари/ по начин, който им позволява да получават грижите, спокойствието и удоволствието, които искат. 

8. Имат здравословна връзка с парите.
Щастливите момичета ценят себе си, което означава, че парите им следват комфорта им. Вместо банковите им сметки да диктуват на самоуважението им, те карат самоуважението им да диктува на банковите им сметки. Когато нямат пари, не се стресират - откриват способности, талант и връзки, които увеличават паричния им поток.

9. Не им пука дали ги харесват.
Всички се интересуваме от мнението на другите, но за най-щастливите хора това не е толкова важно. Това не означава, че се държат надменно и самонадеяно, просто не им пука дали всички ги харесват. Ако всички те харесват, значи не си много искрен, а неискреността е голям емоционален товар.

10. Обръщат се към себе си за съвет.
Ако питате всички познати какво мислят за настоящата ви връзка или работа, ще ви доведе до объркване и нещастие. Има причина да искате да се защитите, когато хората ви дават съвети и тя е, че не ви трябват. Във вас са отговорите за собствения ви живот. Чувствате се изгубени, защото не слушате вътрешния си глас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com