Борисов: Има фенове, които преди мач се готвят като за гражданска война

3858
Борисов: Има фенове, които преди мач се готвят като за гражданска война

Министър-председателят Бойко Борисов е силно възмутен от "обесването" на Левски в Сараево и докладва на министрите, че е имал телефонен разговор с премиера на Босна и Херцеговина, става ясно от стенограмата на заседанието на кабинета в сряда, предаде БЛИЦ.
"Знаете, че от запалянковски страсти и даже нямам думи за квалификация на тези, които написаха плакат на „Герена" срещу етническото прочистване в Босна и Херцеговина, по-точно толериране на етническото прочистване, впоследствие те обесиха символично нашия Апостол на свободата в Сараево", казва премиерът.

Той обяснява, че подготовките, които правят запалянковците и на двата отбора по "Фейсбук", са точно като за гражданска война. "Затова от вчера МВР, ръководствата на фен клубовете и по линия на Футболния съюз, се опитваме да въведем спокойствие за този мач. Сега и последното, което ще направя, е да разговарям и с премиера им, да вземат всички необходими мерки да не се стигне до нещастен случай", казва той.

"Санкции със сигурност ще има, което работи срещу футболните клубове, които и да са те - това важи за всички. И в същото време, никак не е безобидно. Знаете, че тук се биха пред хотел „Хемус", включително се бяха включили там и запалянковци от ЦСКА. С една дума, нямаме нужда от това. С Босна и Херцеговина, даже скоро с техния президент бяхме в Дубровник заедно, един до друг стояхме, много дружески, много приятелски отношения за подкрепа имаме. Не знам от къде дойде всичко това. Но, повтарям, по всички линии министрите, които имат отношение, да се задействат", нарежда премиерът.

Такъв премиер, в историята ще влезе

В началото на седмицата от Министерство на образованието демонстрираха нагледно колко е лошо човек да работи в горещините. Изглежда, ч...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам
Мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам

Мюсюлманите честват един от двата големи религиозни празници през годината - Курбан Байрам. Празникът тази година се отбелязва между 16-19...