Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как за запазим свеж дъх през целия ден?

16 юни 2024, 09:00 часа

Да поддържате свеж дъх през целия ден е лесно, ако знаете как.

Ето някои трикове:

1. Спазвайте въглехидратна диета. Мазните храни, когато се усвояват, образуват така наречените кетони (преработени продукти), които се установяват в стомаха и впоследствие допринасят за появата на лош дъх. Ето защо е важно да ядете храни, съдържащи въглехидрати - броколи, моркови, сладки картофи и пресни плодове - които помагат за разграждането на мазнините и подобряват дишането.

4 бързи начини да се справим с лошия дъх на момента

2. Похапвайте ябълки или всякакви хрупкави, но здравословни храни. Номерът е, че действат като естествена четка за зъби. Твърдата текстура на ябълки, целина и моркови помага за премахване на заседналата между зъбите храна и неутрализира бактериите, които покриват емайла.

3. Пийте вода всеки ден. В големи количества. Водата поддържа естествените функции на организма, лекарите съветват да замести консумацията на газирани напитки и чай, които влияят негативно на емайла. Освен това отмива остатъците от храна в устната кухина.

4. Дъвчете пресни листа от мента или магданоз. За да освежите дъха си по естествен начин, можете да се запасите със здравословни билки. Ментата ще помогне за освежаване на устата, а магданозът ще помогне за неутрализиране на образуването на летливи серни съединения. В допълнение, зелените са полезни за тялото като цяло.

5. Почиствайте зъбите си с четка и конец всеки ден. Четката за зъби не винаги е в състояние да премахне остатъците от храна, така че конецът идва на помощ. Неспазването на тази норма ще доведе до разрушаване на емайла, образуване на кариес и съответна миризма от устната кухина.

Полезни храни и напитки, за да имате винаги свеж дъх!

6. Почистете езика си. Бактериите се натрупват и върху вкусовите рецептори на езика, така че хигиената му не трябва да се пренебрегва. За да направите това, използвайте специални скрепери или гърба на четка за зъби.

7. Изплакнете устата си със специални безалкохолни разтвори, съдържащи цинк. Можете дори да създадете такива продукти сами у дома, например като смесите 1 с.л. сода за хляб с чаша преварена вода, ако желаете, добавете етерично масло от мента.

8. Откажете цигарите. Никотинът не само изсушава устата, но и свива кръвоносните съдове, което води до намалено слюноотделяне. И това не е естествен процес на функциониране, което води до съответната неприятна миризма.

9. Най-важното правило е редовното посещение на зъболекаря, особено ако всички горепосочени методи не работят.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес