Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политиците поздравиха мюсюлманите за Курбан Байрам

16 юни 2024, 08:46 часа • 1255 прочитания

Днес мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам. Председателят на ДПС Делян Пеевски честити празника, като пожела мир, разбирателство, здраве и просперитет.

Делян Пеевски, председател на ДПС: Нека Курбан Байрам да донесе мир и разбирателство на всички! Скъпи братя и сестри...

Публикувахте от ДПС Пресцентър в Събота, 15 юни 2024 г.

"Обръщам се към вас в благословените дни на светлия празник Курбан Байрам. Честитя ви този голям празник и ви желая здраве, благодат и просперитет във всички начинания. В тези дни, които символизират помирението и опрощението, желая мир и разбирателство на всички вас и вашите семейства. Изразявам своята искрена благодарност за това, че заедно успяхме да постигнем много добри резултати на току що отминалите избори и вярвам, че заедно ще успеем да работим за постигането на по-добър и по-сигурен живот за хората в България. Честит Курбан Байрам!", заяви той.

Поздрав отправи и президентът Румен Радев. В пожеланията си държавният глава подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват моралните устои на нацията ни, съобщават от пресцентъра на президентството.

Румен Радев отбелязва още, че религиозната толерантност, уважение и разбирателство са традиционни за нашето общество и празникът Курбан Байрам създава мостове между хората, които допринасят за взаимното разбиране и за нравственото израстване на нашия народ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също поздрави мюсюлманите по случай Курбан байрам.

„Честит Курбан байрам на всички приятели мюсюлмани! И както учи празникът - нека да продължим всички в България да си помагаме и да живеем в разбирателство, без значение от каква религия и етнос сме“, написа Борисов в профила си във Facebook.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков  отправя поздравленията си към хората, с които се е срещнал в Одрин, Бурса и Истанбул по време на кампанията си, както и към всички мюсюлмани, живеещи в България. „Нека празникът донесе благоденствие, радост и топлина в домовете ви“, пише още той.

Кметът на София Васил Терзиев пожела здраве и благополучие. "Нека домовете ви бъдат изпълнени с топлина и радост", каза още Терзиев.

По думите му за мюсюлманите този ден е символ на обединението, споделянето и опрощението. Кметът на София изрази убеждение, че заедно можем да продължим да изграждаме по-добро общество, изпълнено с уважение, любов, мир и разбирателство.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес