Днес ще преобладава слънчево време с максимални температури до 13°

2600
 Днес ще преобладава слънчево време с максимални температури до 13°
Снимка: Actualno.com

До сутринта над по-голямата част от страната ще се изясни. Вятърът ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°. Днес ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от запад, ще бъде слаб, в Дунавската равнина и в Източна България до умерен. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за март – слабо ще се понижи.

Днес минималните температури ще са между минус 3° и 2°

Днес минималните температури ще са между минус 3° и 2°. Облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над югоизточните район...

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен западен вятър. Максимални температури на въздуха: 9-10°. Температурата на морската вода е 8-9°.

Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 4 °.

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

В петък ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. Ще бъде предимно слънчево и по-топло с дневни температури между 11° и 16°, но минималните ще са все още между минус 2° и 3°. В събота и неделя с усилване на вятъра, отначало от северозапад, а впоследствие от североизток, ще нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи, на отделни места, главно в Източна България, а през втория ден и в южните райони, ще превали слабо, дъжд и сняг.

Минусови температури в сряда

Студеният фронт над страната ще продължи и в сряда, когато на много места се очакват отрицателни температури. Облачността през деня щ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com