ЕК казва за отмяната на канадските визи за българи

5595
ЕК казва за отмяната на канадските визи за българи

Европейската комисия ще отговаря пред Европейския парламент днес какви мерки ще предприеме за отмяна на канадските визи за гражданите на България, Румъния и Чехия, предаде БНР. Трите страни са последните от Европейския съюз, за които все още действат визови ограничения, предаде Стандарт Нюз.

Според част от евродепутатите Брюксел трябва да обвърже провеждащите се в момента преговори за търговско споразумение между Европейския съюз и Канада с отмяна на визите.

"Надяваме се комисията и съветът да поставят като приоритет в оставащите преговори с Канада този проблем, защото това е търговско споразумение, а една много важна част от търговското споразумение е свободното движение както на бизнесмени, така и на гражданите от тези страни", заяви българският евродепутат Андрей Ковачев.
Той е един от инициаторите на тази идея.

Започващата днес в Страсбург месечна сесия на Европейския парламент ще бъде посветена главно на инвестициите в растеж и заетост.

Ден преди насрочената за сряда извънредна неофициална среща на държавните и правителствените ръководители на ЕС тези проблеми ще бъдат обект на дискусии между евродепутататите и председателя на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу.

Редактор: Яна Баярова

Взимаме US виза по-лесно

Посолството на САЩ има нова програма, която ще направи процеса за подновяване на визи още по-ефективен и облекчен с цел насърчаване на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество