Гърците клекнаха - искат вдигане на блокадата за 2 дни, българските превозвачи отказват

5498
Гърците клекнаха - искат вдигане на блокадата за 2 дни, българските превозвачи отказват
Снимка: БГНЕС

Гръцки преговарящи пристигнаха преди минути при българските шофьори на ГКПП "Кулата". Гръцките земеделци предлагат да вдигнат блокадата за 2 дни, за да могат да преминат всички чакащи тирове, леки коли и автобуси. Нашите контрапротестиращи обаче са против и смятат, че това е капан.

"Няма да вдигнем нашата блокада, докато гърците не си махнат окончателно тракторите", заричат се българските шофьори, които вчера в 11,00 часа затвориха с жива верига границата, пише "24 часа".

Границата с Гърция е затворена и от двете страни, като от вторник "Кулата" е под пълна блокада, а рано тази сутрин движението беше спряно и на "Капитан Петков войвода". Все още пунктовете "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" не са блокирани, но се очаква това да се случи по-късно през деня, съобщава Нова ТВ.

Стотици хора прекараха нощта край "Кулата" заради блокадата. През последните 24 часа нито един лек автомобил или автобус не е преминал през границата с Гърция. Товарни автомобили не са преминавали от 48 часа.

Заради блокадата на границата с Гърция спря и пощата

Поради блокадата на граничен пункт Кулата в резултат на стачката на гръцките фермери, днес, 17 февруари 2016 година „Български по...

В най-затруднено положение са хората, които са блокирани от гръцката страна на пункта, тъй като там няма нито храна, нито вода.

Нашите превозвачи са категорични, че няма да отстъпят, докато гърците окончателно не изтеглят тракторите си от браздата.

Превозвачите разчитат на подкрепата на политиците за решаването на проблема и напомнят, че има алтернативни маршрути през Македония и Турция, където границата не е блокирана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com