Кампания в помощ на с. Бисер събира дарения за възстановителни дейности

5056
Кампания в помощ на с. Бисер събира дарения за възстановителни дейности

Мобилтел и Българският червен кръст продължават съвместните си инициативи за подпомагане на пострадалите от наводнението в Хасковска област, съобщиха от мобилния оператор, предаде БГНЕС.

От 20 март до 20 април ще се набират средства в специално брандирани запечатани кутии, разположени във веригата магазини на М-Тел. Всички клиенти на телекома, както и всички желаещи да подпомогнат жителите в пострадалите райони, ще могат да пускат в кутиите своите дарения. След приключването на кампанията на 20 април, Мобилтел ще обяви размера на събраната сума и ще я удвои. Средствата ще бъдат предоставени на БЧК, а хуманитарната организация ще ги изразходва за покриване на най-неотложните нужди на пострадалите от наводненията.

Заради скъсана стена на язовир "Иваново" в началото на февруари бяха наводнени редица населени места, като най-тежко пострада село Бисер. Приливната вълна взе човешки жертви и нанесе големи материални щети. М-Тел реагира мигновено и още тогава предостави навременна финансова помощ в размер на 30 000 лева на БЧК - организацията с най-богат опит в оказването на хуманитарна помощ. Сега предстои пострадалите хора отново да издигнат отнесените от стихията домове.

В продължение на социално-отговорната си политика компанията ще продължи да подпомага възстановяването на засегнатите региони по всички възможни начини. Именно затова и наскоро обявеният М-Тел ЕКО Грант ще подкрепя екологични проекти, като акцент е поставен върху възстановяването и опазването на биоразнообразието в пострадалите от наводненията през 2012 година райони.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com