Каракачанов към кадетите от военното училище: Не забравяйте този ден (СНИМКИ)

3848
Каракачанов към кадетите от военното училище: Не забравяйте този ден (СНИМКИ)
Снимка: Личен профил/Facebook

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов участва в тържествения акт по присвояване на първо офицерско и първо сержантско звание на кадетите от първия випуск на възстановеното ВВВУ „Георги Бенковски" в Долна Митрополия.

Отличник на Випуск „Добруджански” е пилотът Владимир Тасков с успех от следването Отличен с 5.99 и от държавните изпити с 6.00.

Ето какво написа той в профила си във Facebook:

Аз не смятам, че имам генерални заслуги. Тук има хора, които още преди 17 г. не бяха съгласни с това да се закрива военновъздушното училище.

Така се случи, че усилията на тези хора, които 7-8 години преди аз да стана министър работеха и настояваха за това да се възстанови Висшето военновъздушно училище, се увенчаха с успех. За мен остана задачата да дам последния тласък. Честно казано гордея се с това.

Винаги като историк ме е мотивирало това да направя нещо, а не да разруша нещо. Това ми беше една от амбициите. Даже като член на комисията по отбрана в предишния мандат съм се изказвал многократно и съм настоявал за възстановяването на Висшето военновъздушно училище.

По стечение на обстоятелствата и на положен труд от други хора преди мен, на мен се падна скромната задача да дам последен тласък на усилията в тази посока.

От тук нататък всичко е във Ваши ръце. Една част от Вас сигурно ще се върнат като преподаватели тук, някой от Вас сигурно ще стане началник на ВВВУ, други от Вас сигурно ще поемат командването на ВВС, на базите и т.н.

Пожелавам Ви успех. Най-вече – не се предавайте. Не случайно го казах – едно от нещата, които винаги са ме дразнили, е когато части от обществото пренебрегват българските военни. Аз нямам военни в рода си, но така съм възпитаван. Няма обикновени пилоти и обикновени офицери. Човек, който е сложил пагона и е готов да се жертва в името на останалите, не може да бъде обикновен човек.

Имайте самочувствие. Вие сте лидери, защото сте си поставяли важна задача. Нашата амбиция със щаба на отбраната е била да вдигаме стандарта, за да не съжалявате, че сте направили един благороден избор. Каквото можем още ще направим. От Вас зависи останалото, от Вашия хъс и амбиция и желание за усъвършенстване.

Ще се радвам да се виждаме един ден, идвайки тук. Ако някой от Вас е заел поста началник на Висшето военно училище, подсетете ме за днешния ден.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жълт код за валежи в осем области

Румен Радев ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена

Условията за туризъм в планините са лоши

Коментар №3 на седмицата: Да обичаш на инат: Защо Сърбия остава вярна на Путин

Коментар №2 на седмицата: Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Срутване на скали затвори Кресненското дефиле

Коментар №1 на седмицата: Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

По-евтино: Ето колко ни излиза трапезата за Великден

Черешите стават все по-скъпи

Най-важните новини за деня: 3 май, 2024 година

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com