Катар инвестира 100 млн. евро у нас

6141
Катар инвестира 100 млн. евро у нас
Трите основни области, към които арабската държава проявява най-голям интерес, са туризъм, инфраструктура и земеделие

И в днешния ден продължи посещението на българската правителствена делегация в Катар. Акцент в днешната програма бе българо-катарският бизнес форум, който бе открит от премиера Бойко Борисов в столицата Доха.

По време на срещите вчера стана ясно, че емирство Катар е готово да инвестира у нас. Трите основни области, към които арабската държава проявява най-голям интерес, са туризъм, инфраструктура и земеделие. Средно Катар инвестира извън страната си около 30 милиарда долара. За нас от арабската страна обещаха инвестиции от близо 100 милиона евро.

Даваме лиценз на Катар за българско кисело мляко

Производството на българско кисело мляко в Катар е било обсъдено по време на бизнес форума в столицата Доха, в който участвяат българс...

Премиерът Борисов имаше среща с емира на Катар - Шейх Хамад бин Халифа Ал-Тани.

По време на разговорите им двамата се договориха за два съвместни центъра - за изследване на Югоизточна Европа в Доха и за изследване на Залива в София.

Основните теми, които двамата държавни ръководители обсъдиха, са продължаващото разширяване на катарските инвестиции в България, възможностите повече българи да започнат работа в Катар и сериозния интерес, който арабската държава проявява към задълбочаване на културното и образователно сътрудничество между двете страни.

Катарският емир изрази позитивното отношение на арабската държава за задълбочаване на двустранното сътрудничество в областта на медицинското образование. Двамата се договориха представители на катарската фондация за образователни инициативи да посетят България и да проведат срещи с членове на редица български университети. Целта е откриването на англоезични или български курсове в катарската столица.

Катар ще гледа български агнета

Катар проявява интерес към отглеждането и внос на български агнета и производство на месо. Това обяви председателят на държавната комп...

По време на срещата с българския министър - председател емирът на Катар декларира и особения интерес на арабската държава за сътрудничество в областта на културата. Изразена беше заинтересоваността на Ислямския музей в Доха към османските архиви в България и представянето на българската история и култура в Катар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com