Катар ще гледа български агнета

12357
Катар ще гледа български агнета
Страната иска да развива и зърнопроизводство в България

Катар проявява интерес към отглеждането и внос на български агнета и производство на месо.

Това обяви председателят на държавната компания „Хасад фууд" Насър Мохамед Ал Фухаид Ал Хаджири по време на среща с министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. Страната иска да развива и зърнопроизводство в България, и най-вече пшеница, ечемик и царевица, заяви Насър Ал Хаджири. Отглеждането на зърнени култури да бъде близо до пристанища, за да се изнася. „Хасад фууд" е държавна компания, която е създадена от Катарския инвестиционен фонд. Катар може да взема под аренда държавни земи в България и да купува от частни собственици, каза председателят на „Хасад фууд". Той допълни, че работят по този начин вече с Грузия и в момента обмислят да влязат и в Румъния.

Катарският бизнес ни отсвири

Независимо от увещанията за инвестиции пред Бойко Борисов, катарският бизнес не прояви интерес към бизнес форума, провеждан в Доха в ра...

Министър Найденов обясни, че в България има над 30 млн. дка обработваема земя. Има доста държавни пасища, което е предпоставка за развитие на животновъдството. Нужни са ни инвестиции в животновъдството, допълни министър Найденов. Той представи още възможностите за производство на розово масло, за изграждане на екарисаж в Угърчин, птицевъдството, аквакултури, логистичен център за производство на плодове и зеленчуци в Пазарджик. Също за инвестиране в държавното дружество „Врана", към което има 1500 дка земя, оранжерии и ферми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика