Манолова: Ще работя за град без периферия

2629
Манолова: Ще работя за град без периферия
Снимка: БГНЕС

Дигитализиране на услугите в общината, допитване до гражданите по всички сериозни теми, прозрачни обществени поръчки и публично оповестяване на подписаните от общината договори, запазване на същите нива на данъците, създаване на възможност гражданите да могат да следят как се разходват публичните средства, спиране на източването на общинските дружества, ревизия на „Топлофикация“, изграждане на нови 11 парка в града и промяна на модела на управление на столицата са само част от целите, които са заложени в предизборната програма на кандидата за кмет на градаи бивш омбудсман Мая Манолова за управлението на София до 2023 г., предаде БГНЕС.

Мерките са разписани в пет стълба – „София - светла, умна и почтена", "София - чиста, уютна и зелена", "София - удобна и подредена", София - с грижа за гражданите", "София - привлекателна и заможна". Освен споменатите 23 мерки, развити в петте стълба, Манолова ще разчита на още над 340 мерки.

Мая Манолова и Йорданка Фандъкова в задочен спор заради поръчки за електробуси

"Обществените поръчки са средството да можем да реализираме обектите на града. Аз друг законов начин не знам. Ако Мая Манолова знае, не...

„Светла - защото схемите не обичат светлината. Почтена – защото липсата на корупция е най-добрата инвестиция в една държава и в една община. Умна – защото още от днес трябва да започнем превръщането на нашия град в интелигентен град. Аз искам столицата на България да бъде управлявана от гражданите й. Това не значи, че няма да нося отговорност. С гласа на хората трябва да се вземат решенията. Затова ще въведем електронни референдуми, базирани на блокчейн технология. Блокчейн е не просто най-сигурната технология, а е и най-ефективната антикорупционна мярка. Защото не допуска вмешателство и гарантира истинност на резултата“, заяви кандидатът и разкри, че невъзможността да помогне на много хора като омбудсман, защото тя не отговаряла по дадени теми, я е провокирало да се кандидатира за кмет. Манолова обяви, че кампанията й ще бъде под мотото „Аз отговарям“ и увери, че ще носи отговорност за всяк свое действие, ако бъде избрана за кмет на София.

Сред останалите й приоритети са довършването на Околовръстния път и изграждане на вътрешни градски рингове за разтоварване на трафика, премахване на привилегиите за паркиране на висши общински служители, 4-годишна програма за изграждане и ремонт на тротоарите, изграждане на паркинги в центъра, конкретни мерки за чист въздух - въвеждане на бял билет в дните със змърсен въздух, който ще дава право на жителите да пътуват безплатно в транспорта, миене на града поне 12 пъти в годината, по-добро почистване на града и редовно сметоизвозване; ефект

ивен контрол и строги санкции за горене на отпадъци, и възстановяване на фасадите на историческите сгради в столицата.

Манолова обеща да положи усилия за съхраняване и възстановяване на „зелените клинове”, осигуряващи свеж въздух от планината, върху които се планира изграждането на част от новите 11 парка. .

„Днес Витоша само визуално изглежда близо до София. В делнични дни гражданите практически нямат достъп до нея. Ще осигурим автобуси всеки ден, ще възстановим лифтовете в съществуващите трасета, ще я превърнем отново в място за отдих и спорт“, закани се Манолова и увери, че ще върне на софиянци къпалнята „Мария Луиза” в Борисовата градина в съществуващите параметри.

Манолова сключи споразумение и с леви формации за победа в София

Споразумение с партии от левия и лявоцентристкия спектър сключи Мая Манолова, подобно на постигнатата вече договореност с десни и центр...

Кандидатът за кмет се зарече, че ще спре презастрояването.

„Междублоковите пространства, детски площадки и паркове няма да бъдат застроявани. Собствениците на тези имоти ще бъдат справедливо обезщетявани и ще бъдат освободени от такса смет за терени за озеленяване в София “, отсече тя и добави, че ще развива столицата на Север.

„Ще планиране и ще започнем да изграждаме Северна София като привлекателна зона за нискоетажни сгради и еднофамилни къщи. Общината ще изгради инфраструктура и ще осигури транспортни връзки за северния град, разположен между полите на Стара планина и Северната тангента. На терена на летището в Доброславци ще развием центъра на този нов квартал.

Инвестициите няма да бъдат насочвани само към центъра на столицата. Защото София не е само София 1000. София е „Люлин“, „Младост“, „Панчарево“. Културен център и спортна зала ще има във всеки голям квартал. А също и училища. И достатъчно детски градини. И детски площадки. Ще изграждаме канализация там, където няма, както и важни транспортни връзки. Ще продължим развитието на метрото в града“, обяви Манолова.

Наред с това планира да върне лекарските и стоматологични кабинети в общинските училища, както и да въведе общинско направление за лекар-специалист и изследвания в общинските здравни заведения за уязвими групи. Ще работи също така и за осигуряване на архитектурна достъпност за хората с увреждания – скосени тротоари, работещи асансьори, рампи и платформи в метрото, подлезите и трамвая.

Манолова сключи споразумение и с леви формации за победа в София

Споразумение с партии от левия и лявоцентристкия спектър сключи Мая Манолова, подобно на постигнатата вече договореност с десни и центр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг
Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Времето не е подходящо за туризъм, тъй като облачността е много ниска. Това съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС).  Още: Внимание:...