X
 
 

Мая Манолова и Йорданка Фандъкова в задочен спор заради поръчки за електробуси

2968 3
photo of Мая Манолова и Йорданка Фандъкова в задочен спор заради поръчки за електробуси
Снимка: Колаж/Actualno.com
"Обществените поръчки са средството да можем да реализираме обектите на града. Аз друг законов начин не знам. Ако Мая Манолова знае, нека да го каже. Очевидно не е информирана за условията и сроковете на оперативните програми, защото, ако се съобразяваме с изборите, означава да лишим града от тази огромна възможност". Това каза кметът на София и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова, след като опонентката ѝ Мая Манолова я обвини в предрешени конкурси за електробуси, предаде БГНЕС.

„Притеснявам се, че в последните седмици г-жа Манолова говори само за обществени поръчки и се тревожи, че те се правят сега“, посочи Фандъкова. Тя обясни, че процедурите, свързани с това софиянци да дишат по-чист въздух, са обявени още през лятото и са били отразени от медиите. Тези процедури са със защитените средства по ОП „Околна среда”, каза още кметът и отговори, че протоколите по завършване на поръчките, визирани от Манолова ще бъдат със срокове по време на новоизбрания кмет.

Фандъкова обявила обществени поръчки за стотици милиони преди вота, твърди Манолова

Йорданка Фандъкова е обявила обществени поръчки за стотици милиони левове в навечерието на местните избори. Това стана ясно от думите н...

По-рано днес Мая Манолова, която се кандидатира за кмет на София, изрази недоумение защо спешните обществени поръчки на стойност 80 млн. лева за закупуването на електробуси ще бъдат отворени буквално два дни преди изборите.

„Не е ясно защо за най-големите столични квартали се препоръчва закупуването на електрически микробуси с 9 седящи места. Представете си от „Люлин” или от „Овча купел” колко човека могат да се превозят“, запита Манолова. Тя заяви, че тези обществени поръчки са подготвени за определени кандидати. „Готова съм да поставя в плик името на единия кандидат, който ще спечели едната обществена поръчка“, заяви още Манолова. Тя отново припомни, че едната обществена поръчка ще бъде отворена на 23 октомври, а другата – на 24 октомври.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  софия е спазарена за сестра галева още като я назначиха за омбудсман за да й поизперат името на острие на БСП , а острие стана руската баба ленка - острие да си на БСП - режеш баницата - фандъкова ще я пращат в москва на опреснителни при путя
 • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Абе , actualno що не публикувате нешо около цирка наречен местни избори в Самоков и Кюстендил. А , докога в Пловдив няма да има тролей ? И само аз ли го забелязвам и онова скъсано Българско знаме на бул. Васил Априлов оше ли не е сменено ? Стига само със София та София. Ами ненормална държава влагаща почти всичко САМО в София.
 • Октомври 1.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  И сега гербаджийте казват /ааа/ и Пловдив. Индустриални бази едно друго. Добре бе ама Р.България е И в САДОВЕЦ/Плевенско/ Този АнтиМизийска политика на всички от Кликата. Не случайно Севера е по зле от Юга. А , то е ЗЛЕ на всякъде. ВСИЧКИ УПРАВЛЕНИЯ. АМИ НЕГОДНИ/МЕКО КАЗАНО/ .
  : 1 !