Нямало опасност България да стане разпределителен център за бежанци

3592
Нямало опасност България да стане разпределителен център за бежанци
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Даниел Митов категорично заяви, че няма шанс България да стане разпределителен център за бежанци, предаде Дарик.

„Предложението дойде от политик, който не е фактор в Европейския съюз. Това няма да се случи и не е на дневен ред", каза във Велико Търново Митов. Той посочи, че правителството ще настоява бежанските центрове да са разположени извън границите на Европейския съюз, каквото по негови думи е мисленето на голяма част от страните-членки.

Мини дебнат бежанците в Хърватия

Хилядите бежанци, тръгнали за Западна Европа, могат да не натъкнат на минни полета, ако решат да тръгнат през Хърватия, предаде БГНЕС. ...

По отношение на подготовката на референдума зад граница, министърът на външните работи коментира, че всичко тече по план.

„Започнахме една предварителна кампания за това какви рискове ни очакват. Срещаме разбиране както в ЦИК, така и в ръководството на парламента. Партиите осъзнават, че трябва да попълнят до максимална степен квотите си в секционните избирателни комисии в чужбина", обясни Даниел Митов.

Сред страните с най-много секции се очаква да бъдат САЩ, Канада, Великобритания, Испания и Франция. Министърът прогнозира, че не всички секции ще бъдат открити, тъй като това зависи от броя подадени заявления. За референдума зад граница ще бъдат командировани хора от цялата държавна администрация, информира Митов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com