Новините: Най-важното за деня, 23 декември

4817
Новините: Най-важното за деня, 23 декември
Снимка: Getty Images/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните акценти от днешния 23 декември, неделя.

ЦУНАМИ ИЗБИ ДЕСЕТКИ ХОРА В ИНДОНЕЗИЯ, СЛЕД ИЗРИГВАНЕ НА ВУЛКАН

Според руския вестник "Известия" жертвите са 20-тина души, но информацията е по-стара. AFP съобщава за най-малко 43 жертви, като агенцията вече коригира броят на 62-ма загинали - по информация на Индонезийската агенция по бедствията. Информацията се потвърждава и от други световни медии.

ДРАСТИЧНО НАРАСНА БРОЯТ НА ЖЕРТВИТЕ, СЛЕД БЕДСТВИЕТО В ИНДОНЕЗИЯ*

Драстично нарасна броят на жертвите, след бедствието в Индонезия. От 62-ма, само за около два часа, загиналите вече са над 200. Около 850 души са ранени, а 30 са в неизвестност, пише theguardian.com. Очаква се броят на жертвите да продължи да се увеличава, тъй като все още не са достигнати всички засегнати области.

"F-16" СРЕЩУ "ГРИПЕН" - ИЗБРА ЛИ БЪЛГАРИЯ ПО-НЕИЗГОДНАТА ОФЕРТА

"Не приемаме становището че двата самолета "F-16" и "Грипен" са несравними. Ако трябва да ползваме сравнението на заместник-държавният секретар на САЩ Джон Съливан - кое е по-добро: ябълките или портокалите са по-здравословни. Разбира се, че всеки има лично мнение." Така вицепрезидентът на производителите на "Грипен" - СААБ - за Централна и Източна Европа, Красимира Стоянова коментира ситуацията с избора за нов изтребител на България.

ШЕФЪТ НА ОПУ-ПАЗАРДЖИК: НЕ Е НУЖНО ДА СЕ ОПЕСЪЧАВА СУХА НАСТИЛКА

Окончателно - гъстата мъгла и неопесъченият път са причина за тежкия пътен инцидент край пазарджишкото село Звъничево, съобщава БТВ. Припомняме, че при вчерашната катастрофа загинаха петима души, а сблъскалите се автомобили са общо 11 на брой. На една от пострадалите жени е извършена операция и състоянието й към момента е стабилно.

СЪДИЯ ЛАЛОВ: ТРЯБВА ЛИ ДЕТЕ ДА СЕ ЧУВСТВА НАПАДНАТО ОТ ДЪРЖАВАТА, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е ИЗВЪРШИЛО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

"Никаква необходимост няма за лица, които извършват битови престъпления и не засягат тероризъм, да не бъдат уведомявани техните близки. Особено за децата това е пагубно.", заяви в предаването "120 минути" по БТВ Методи Лалов - съдия в Софийския районен съд.

БИЛЯНА ПЕТРОВА: "АКО НЕ КАЖЕШ ОПРЕДЕЛЕНО НЕЩО, ТИ СИ ТРУП!"

"Ако не кажеш определено нещо, ти си труп!" С тези думи твърди, че е била заплашвана Биляна Петрова, която е заподозряна в корупция, докато бе заместник-кмет на столичния район "Младост", заедно с кметът на същата зона - Десислава Иванчева. Припомняме, че те, както и третият подсъдим - Петко Дюлгеров, напуснаха килиите си и преминаха в режим на "домашен арест". Те бяха лишени от свобода в продължение на осем месеца.

БЪЛГАРИЯ Е НА ДЪНОТО ПРИ МНОЖЕСТВО ОТ СТАТИСТИКИТЕ НА ЕВРОСТАТ

В голяма част от резултатите от проведени статистически проучвания България е на дъното. Това стана ясно, по време на интервю по БНТ, с Марияна Коцева - генерален директор на ЕВРОСТАТ.

БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2018 ГОДИНА: ГИНКА ВЪРБАКОВА И изЧЕЗващият ИНВЕСТИТОР

Късният следобед на 22 февруари 2018 година изненада голяма част от енергийния сектор у нас със съобщение от чешката компания CEZ Group за продажбата на активите си в България. Още повече, че само часове по-рано енергийният министър Теменужка Петкова беше в Народното събрание пред ресорната комисия и не даде индикация, че ще има новини от Прага.

КАРАЯНЧЕВА: С 40-ТЕ ЛЕВА ПЕНСИОНЕРИТЕ ЩЕ ОПИТАТ НЕЩА, КОИТО ОБИЧАЙНО НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТ

С 40-те лева коледни добавки, които държавата дава на пенсионерите, те ще могат да си направят една не много богата трапеза, но по-различна от обичайната, каза председателят на Народното събрание Цевта Караянчева в интервю за НОВА ТВ. По думите на шефката на парламента, всеки един от по-възрастните българи ще може да опита неща, които, може би, не си позволя през останалото време. Но защо този факт съществува, тя не коментира. Според Караянчева отпускането на допълнителни средства за пенсионерите показва отношение към тях, от страна на държавата, защото те заслужават да живеят по-достойно.

ОСЪДЕН ЗА КРАЖБА УБИ С БРАДВА ВЪЗРАСТЕН МЪЖ В СЕЛО ВРАНЯК

Криминално проявен уби с брадва възрастен мъж в белослатинското село Враняк, след което се предаде в полицията, съобщава btv. Престъплението е извършено пред очите на 82-годишната съпруга на загиналия. Жената е в шок и е настанена в болница. Тя разказва, че извършителят влязъл и директно започнал да нанася удари на мъжа й.

АНГЛИЧАНИ ДАРИХА 10 000 ПАУНДА ЗА ПОПРАВКА НА ПОКРИВ НА СЕЛСКО ЧИТАЛИЩЕ

Семейство англичани дариха над 10 000 паунда за читалището в село Миндя, Велико Търново, информира btv. ”Съдба” нарича идването си в малкото великотърновско населено място великобританката Бевърли Кокс. Тя живее в село Миндя от 13 години.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com