Откриват зала "Фестивална" през септември, ще се казва "Асикс Арена"

12633
Откриват зала "Фестивална" през септември, ще се казва "Асикс Арена"

"Изключително много се гордеем с този проект. Знаете, че преди няколко години стартирахме реконструкцията на тази арена и е факт, че щом компания като Асикс се ангажира, значи сме на прав път", това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Днес се проведе официално подписване на договор за спонсорство на зала "Фестивална", която вече ще носи името "Асикс Арена", между Академика 2011 ЕАД и Асикс България, предаде репортер на БГНЕС.

Академика 2011 е едно от дружествата собственост на Министерството на младежта и спорта, което се занимава с менажирането и експлоатирането на част от най-големите спортни съоръжения в страната.

"Това ни дава сериозна подкрепа в нашите амбиции да реновираме като цяло спортната инфраструктура на България и да покажем един нов модел за работа и партньорство между държавните институции и частните компании.

Официалното откриване на новата зала ще бъде в началото на септември. За последно тя бе ползвана за състезание по лека атлетика през 2011 г. След ремонта тя е в отлично състояние и ще може да бъде ползвана за тренировки, състезания, футзал, танци, аеробика, бойни спортове, гимнастика, фитнес, както и да бъде дом за много културни събития. Капацитетът на залата е увеличен и могат да бъдат посрещнати 2700 зрители, а за културни събития –до 6000 души", допълни Кралев.

На събитието присъстваха и младите надежди на българската лека атлетика Лиляна Георгиева, която с нов национален рекорд спечели сребърен медал на 1500 м от Европейското първенство за юноши и девойки под 20 години в Гросето (Италия) и Александра Начева, която с нов национален рекорд за девойки до 18 години зае четвърто място на троен скок на Европейското в Италия и спечели сребърен медал в същата дисциплина на световното първенство за юноши и девойки под 18 години в Найроби (Кения). Те получиха почетни медали от министър Красен Кралев и парична награда в размер на 1000 лв. от името на фондация „Български спорт“.

"От 1997 г. залата се нуждаеше от ремонт. Доживяхме този момент и наистина искам да благодаря на министър Кралев, защото ние отново ще имаме наш дом в София. Такъв ни липсваше през последните 5-6 г., което безспорно се отрази на българската лека атлетика", съобщи председателят на БФЛека атлетика Добри Карамаринов.

"Вижда се светлината, която ни беше дадена от тези две момичета. Те доказаха, а даже и разбиха някои представи. Когато си подготвен и мотивиран - няма пречки, а аз съм сигурен, че и за тях няма да има такива. Те ще бъдат световни звезди, но само ако те самите не объркат нещо, което изобщо не е трудно", изрази мнението си Карамаринов.

Той се обърна към Лиляна Георгиева и Александра Начева директно с думите: „От вас зависи. Имате всички предпоставки. Слушайте си треньорите, вярвайте и обичайте това, което правите. Всичко се прави за вас, а хубавото е, че не сте сами, защото вашето поколение е наистина блестящо".

Министър Кралев уточни, че приоритет на екипа му ще бъде изграждането на спортната зала „Арена Бургас“ и впоследствие ще бъдат отделени и средства за реконструкцията на стадион „Академик".

„Имаме уверението, че до година и половина „Арена Бургас“ ще бъде открита. Тогава ще можем да кандидатстваме и за Европейско първенство по лека атлетика в зала. След това ще направим преглед на финансовия си ресурс, за да започнем да отделяме средства и за стадион „Академик", заяви за финал Красен Кралев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com