Продължава скандалът в Кърджали за радиото на турски

13881
Продължава скандалът в Кърджали за радиото на турски

Смятам, че от ВМРО се подиграват с българските граждани, като твърдят, че едно радио ще заличи толерантността между тях. Това заяви Сезгин Мюмюн, председател на неправителствената организация „Справедливост - България” по повод декларацията на ВМРО против радио на турски език, което организацията на Мюмюн иска да прави в Кърджалийско. Мюмюн заяви, че в момента тече законова процедура за издаване на лиценз на тяхната медия.

Крайни националисти се изказват с популистки лозунги и вредят на България, каза той. В нашата страна си има закони и всеки трябва да ги спазва. Подадохме молба до Съвета за електронни медии (СЕМ) за издаване на лиценз за регионално радио, което ще предава на турски и на български. За пример мога да посоча, че на няколко километра от Кърджали, в Комотини и Ксанти, има общо седем радиа, които предават в продължение на 24 часа на турски език, допълни председателят на „Справедливост-България”.

ВМРО: Няма нужда от втора джамия в София и турско радио в Кърджали

ВМРО разпространи декларация срещу подготвяната втора джамия в София и поисканото от Сезгин Мюмюн радио на турски език в Кърджали. В к...

По-рано ВМРО разпространи декларация срещу подготвяната втора джамия в София и поисканото от Сезгин Мюмюн радио на турски език в Кърджали. В нея се посочва, че в продължение само на няколко седмици ставаме свидетели на множество искания: втора джамия в София, повече часове в училищата на турски език, предизборна агитация на турски език, радио на турски език и т. н. Това са само част от примерите, доказващи за неспиращата турска пропаганда на територията на България в последните седмици, пише в декларацията на ВМРО.

Етническата и религиозната толерантност има граници. Когато представителите на една малка група се опитват да диктуват норми, чужди за обществото, опасността от разединяване по признак етнос, култура и религия става реална. Този процес ще доведе до противоположното на толерантността. С това предупреждение завършва декларацията на ВМРО.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество