Протестите: Ден 48 - Мъртва риба пред Министерски съвет (ОБНОВЕНА)

7512
Протестите: Ден 48 - Мъртва риба пред Министерски съвет (ОБНОВЕНА)
Снимка: БГНЕС

48-ми ден продължават антиправителствените протести в страната. И днес демонстрантите се събраха в т.нар. Триъгълник на властта. Остават блокирани три възлови кръстовища в центъра на столицата – на пл. Независимост, при Софийския университет и на Орлов мост, предава БГНЕС.

Протестиращите изсипаха пред сградата на Министерски съвет няколко кашона с мъртва риба, като посланието е „Рибата се вмирисва откъм главата”. Исканията им остават непроменени – оставка на правителството на Бойко Борисов, както и на главния прокурор, а днес също е обект на разговори сред протестиращите внесеният проект от ГЕРБ за промяна на Конституцията.

Простор с неизпълнените обещания на Борисов - и в Благоевград (СНИМКИ)

Изложбата "Мръсните дрехи на простора" опънаха на въжета пред общината протестиращите вече 45-ти ден в Благоевград. Целта на изложбата ...

Днес започнаха преговорите между ГЕРБ, ВМРО, НФСБ, на които бе обсъдена идеята на управляващите за нова конституция на страната. ГЕРБ и ВМРО постигнаха принципно съгласие за промяна в конституцията на страната и свикване на Велико Народно събрание. НФСБ също ще подкрепи партньорите.

"Господин Борисов да не се подхлъзнете като идвате на работа. Искаме оставката на Борисов, Гешев, цялото правителство, предсрочни избори, служебен кабинет", изброи от сцената Арман Бабикян. "Ние сме тук, за да положим нашата държава на основите на свободата, справедливостта и демокрацията. Имаме само тази претенция и имаме право на нея, затова сме се събрали. Искаме правила валидни за всички", каза още единият от лидерите на "Отровното трио".

Финансовият експерт Мика Зайкова, която също беше на протеста заяви, че българите са се събудили и ще потърсят правата си. "Тук съм да изкажа огромното си възмущение от поведението на евролицемерите от ЕК. Българите протестират 48 дена, а те са слепи, глухи и неми. Борисов и Лукашенко се учат от един наръчник - манипулиране на изборите. За да постои още малко на власт Борисов измисли да променя конституцията, а там при него няма нито един грамотен човек, който да направи това", добави Зайкова.

"Лукашенко направи същото, каза: аз ще правя нова конституция. Евролицемерите ще трябва да отговарят пред гражданите, че поддържат мафията в България. Вчера Борисов подписа в Гърция проект, който е обречен на гибел предварително. България може от друг терминал да взема втечнения газ без да плаща. Това беше излишно, но ние ще платим на първо време сега 80 млн. евро", обясни още Зайкова.

Протестите: Ден 47 - Бухалки за Борисов като подарък (ОБНОВЕНА)

За 47-ми път протестиращи срещу правителството на Бойко Борисов се събраха в центъра на София, предава БГНЕС. Недоволните граждани отн...

Контрапротест пък се събра на кръстовището пред Румънското посолство с идеята да го опази от повторен опит за блокиране от групата, която на 15 август предизвика транспортен хаос с изненадващата си проява. „Тук сме, за да заявим позиция срещу този неонационалистически бич, който се опитват да ни наложат“, каза Ирена Попова, която е и един от организаторите на контрапротеста. Тя заяви още, че никой от присъстващите не е привърженик на определена политическа партия, но всички държат на запазването на обществения ред в София и страната. Научихме още, че върви подписка пред НДК в подкрепа на правителството, а в четвъртък има планирано шествие от Двореца до църквата „Света София“.

По-рано днес имаше буря над столицата, силният вятър обърна някои от палатките при Софийския университет

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Коментар №3 на седмицата: А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Коментар №2 на седмицата: След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Коментар №1 на седмицата: Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

Атлантическият съвет на България разкритикува освобождаването на Вяра Тодева

Военните ни обезвредиха боеприпас, открит в София

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com