Протестът се обърна и срещу банките

8634
Протестът се обърна и срещу банките

Протестът в София се обръща срещу банките. След като освиркаха президента Росен Плевнелиев и за пореден път скандираха срещу енергийната мафия, хората насочиха гнева си към трезорите. Хиляди викаха "Не на банковото робство". Имаше и призиви да остане само БНБ, предаде Стандарт нюз.

Беше поискана и оставката на шефа на БНБ Иван Искров.

Мирно протича протестното шествие във Варна

Мирно протича протестното шествие във Варна, предаде „Фокус”. Вече над 30 000 души участват в протестното шествие. Те се дв...

Искането за оставката на Иван Искров е заради неадекватната политика на банката, довела до масови нарушения на Закона за кредитните институции от страна на банките през последните четири години, обявиха организаторите на протеста.

Сред исканията на протестиращите са още забраната за промяна на лихвите и останалите параметри на кредитите еднолично от страна на банките, прозрачност при формирането на лихвите, методологиите и критериите за оценка.

Демонстрантите ще поискат също така приемането на закон за фалит на физически лица, с който да се определи до каква степен обявилите фалит остават длъжници на банките, от които са теглили кредит.

Сред исканията им са и създаването на работещ механизъм за извънсъдебна защита на правата на потребителите, както и надзор над дейността на банките от страна на БНБ.

В Пловдив изгориха Конституцията

Протестиращите в Пловдив изгориха демонстративно конституцията на Република България под предлог, че тя не защитава правата на граждани...

Множеството издигна и искания депутатите да имат право на най-много 2 мандата в парламента, а висшите магистрати да се избират от народа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com