Избраха Царица Роза 2024 в Казанлък (СНИМКИ)

9582
Избраха Царица Роза 2024 в Казанлък (СНИМКИ)
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

Абитуриентката Неделина Неделчева е 56-ата Царица Роза на Казанлък. Първа подгласничка на новата владетелка на долината е Елена Николаева, а втора - Мариам Григорова.

С избора на Царица Роза 2024 започна и 121-ият Празник на розата в Казанлък, предава репортер на Actualno.com.

В надпреварата се включиха 23 претендентки за короната на най-красивата абитуриентка в Казанлък, а изборът бе направен от високопоставено жури по време на пищен и изящен конкурс-спектакъл тази вечер в залата на Дом на културата „Арсенал“, който премина под мотото „Казанлък ви обича“.

Още: Над 12 000 участници изпъстриха шествието на 120-ия Празник на розата в Казанлък (СНИМКИ)

Неделина Неделчева ще носи короната и ще разказва за Долината, ще популяризира Града на розите наблизо и далеч. За първи път, тазгодишната носителка на титлата ще има отговорността и привилегията да представи Казанлък в изключително престижния конкурс „Мис България“.

Конкурс-спектакълът премина в 3 кръга, обогатен с много танци от красивите казанлъчанки. В началото на празничната вечер момичетата дефилираха и представиха музикално-танцова хореография с атрактивния гигантски бял мечок пред публиката в дизайнерски облекла. Във втори кръг те се представиха в ученическите униформи и показаха завидни ученически знания, като разказаха интересни факти за знакови фигури, места и исторически факти от Казанлък и региона. В последния кръг, претендентките показаха грация облечени в официални рокли под изящните звуци на цигулка, виола и виолончело в изпълнение от нежните дами от Flawless trio.

Още: Казанлъчанин изрисува приятелката си на фасада на блок и предложи брак пред нея (СНИМКИ)

Видео с участието на красавиците, заснети пред знакови места в Долината на розите и тракийските царе се излъчваха на мащабния монитор по време на бляскавия спектакъл. В клиповете момичетата направиха кратко представяне на знакови и исторически забележителности в региона.

По традиция, журито бе представено в последния момент. То бе с преобладаващо мъжко участие, в състав: бригаден генерал Маргарит Михайлов – командир на 61-ва стрямска механизирана блигада, съдия Михайл Михайлов – председател на Районния съд в Казанлък, гл. инспектор Андреан Аврамов – началник на Районно управление-Казанлък, гл. инспектор Станимир Тончев – началник на РС ПБЗН, Кенто Мураки – посланик на Япония, Ирина Папазова – първата носителка на титлата “Супермодел на България” 1993, Елена Кристиано – управител на водещата козметична марка Christian Of Roma.

Своя първи танц изпълниха грациозните малки Принцеси на розата, които бяха част от пищната програма на спектакъла и допълниха приповдигнатата от емоции атмосферата в залата. Красив поздрав отправиха към публиката Балетен танцов център „Грация“, Клуб по спортни танци „Дива Денс“ и Клуб по спортни танци „Роза“.

“Вие сте безкрайно красиви и обаятелни. Тази красота е преходна. След тази красота е душевната, тя е вечна. Бъдете винаги душевно красиви с усмивки на лицата, бъдете благородни и добри с хората. Не оценявайте сами себе си, те ще ви оценят. И трето, не забравяйте родния град Казанлък. Запазете в душите си, спомените и мислите си всичко за Казанлък.“, каза директорът на „Арсенал“ АД Николай Ибушев, най-големият спонсор на Празник на розата 2024 г.

Приветствие отправи и кметът на Казанлък Галина Стоянова. Тя благодари и отбеляза началото на 121 Празници на розата. Кметът анонсира събитията в празничните дни, сред които са концерти, изложби и фестивали. „Пожелавам ви да посрещнете, да отпразнувате, да изпратите 121 Празници с обич, защото, мили хора, трябва всеки ден да се учим на любов към мястото, което бог ни е дал да се родим – Казанлъшката долина.“

Водещи на емоционалната вечер бяха журналистът Георги Манев и чаровната Дани. На 31-ви май предстои официалната церемония по коронясване на Царица Роза 2019 на централния площад „Севтополис“.

Снимки: Ивайло Илиев/Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 9 юни 2024 г. (неделя)

Най-важните новини за деня: 8 юни, 2024 година

Президентът Румен Радев се включи в почистването на морето край остров Св. Анастасия

Осигуряват изборна секция на пациентите на "Пирогов" в болницата

Цените по морето: Плащаме повече за цаца и бира спрямо миналата година

Прогноза за времето - 8 юни 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 7 юни 2024 г.

АПИ обещава: Лято без ремонти по магистралите към морето

Навършват се три месеца от кончината на Българския патриарх Неофит

Българските военнослужещи от Сухопътните войски се представиха отлично в многонационалното учение „Combined Resolve 24-02“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com