Първи впечатления от Академичния съвет - говорят само за пари

32388
Снимки:

Не ми харесва това, което се обсъждаше на Академичния съвет. Това заяви Христо Николов, един от присъствалите от неправителствени организации на съвета, които излязоха от съвета и които бяха наблюдатели на заседанието.

Имаше аргументи, че окупацията пречи на лекторите, защото се нарушава изпълнението на обществени поръчки, защото професорите и доцентите не могат да преподават, за да се изхранват. Това беше моето усещане, сподели Николов, който е представител на ромска неправителствена организация. Бъдещата декларация лъха на своеобразен призив към всички млади хора да стават и да се махат от тази държава. Тази държава остава за подлизурковците, лъжците, мошениците – това е усещането ми от всички обсъждания на съвета, подчерта Николов. Той на няколко пъти уточни, че не е навътре в академичната общност и не може да знае какви са по-тънките детайли в общуването на професори и доктори.

Клисарова: Политиката вън от университетите

Университетът като институция е над политиката и в него не бива да се прави политика, каза днес в Шумен министърът на образованието ...

Страстите на съвета явно са на висок градус, тъй като е имало размяна на реплики между присъствали студенти и академик Иван Данов, министърът на инвестиционното проектиране, сподели друг наблюдател. Разследване на „Биволъ” показа, че Данов е вземал помощи като безработен от Франция, докато е преподавал в България. Това се е случило през 2004 година.

На съвета студент е казал на Данов, който е бил застъпник ръководството на СУ да излезе с декларация за прекратяване на окупацията, че „се надява неговото паве да не го уцели по време на протести”. „Ще запомня това, ще запомня и Вас”, отвърнал Данов.

В момента Академичния съвет е в почивка, като се очаква до минути да излезе с декларация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com