Стигаме за 3 часа по "Тракия" до морето

6700
Стигаме за 3 часа по "Тракия" до морето

Последният участък на магистрала "Тракия" ще бъде готов до пролетта и трасето ще бъде пуснато изцяло в експлоатация, предаде Стандарт нюз.

"Срокът е февруари 2013-а и засега се изпълнява, всичко върви по график. Но развалянето на времето реално може да го отложи до пролетта. Ние сме реалисти, тъй като знаем, че няма 20 градуса през февруари, затова разумният срок е най-късно през месец май", заяви председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров. Той представи в Ямбол пълен отчет за градежа. В момента се довършва последният лот 4, който е дълъг 49 км.

Лазаров: Споразумяхме се за заплащането за АМ "Тракия"

Инж. Лазар Лазаров след среща със строителите на АМ "Тракия", които заплашиха да спрат работата и да сигнализират европейските инсти...

Отсечка от 16 км обаче вече бе пусната в експлоатация и от лот 4 остава да се довършат 33 км. Става въпрос за разстоянието от "Петолъчката" до Карнобат. Проектът е финансиран по ОП "Транспорт" - 2007-2013 година. Новата магистрала, която ще свързва столицата с Бургас, е дълга 360 км. От пролетта ще летим по трасето за не повече от 3 часа.

"Това, което през минали години е правено на парче, сега имаме възможност да го завършим със средствата по ОП "Транспорт". Ще сбъднем една 40-годишна мечта на цяла България", заяви шефът на АПИ инж. Лазаров.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com