Търсят строител на завода за боклука

7774
Търсят строител на завода за боклука

София търси строител на завода за боклука. Това е втората фаза от цялостния проект за изграждане на система за управление на отпадъците в столицата, предаде АСН.

До 19 март ще се приемат документите за участие в конкурса за избор на изпълнител за строителството на завода, съобщи зам.-кметът Мария Бояджийска. Чака се одобрение от ЕК за финансиране по ОП "Околна среда".

Максималната стойност на проекта е 208 млн.лв. Изискването към кандидат-строителите е да имат минимален оборот от 250 млн.лв. за последните три години. Планира се в предприятието да влизат 410 хил. тона смет и да излизат 154 хил. тона RDF. Планира се годишно заводът да компостира 70 хил.тона и да рециклира 14 хил. тона отпадъци.

115 хил. тона пък ще отиват за депо. Срокът на изпълнение е 19 месеца, като една година обектът ще се тества. Вече започна строителството на първата фаза от системата за управление на отпадъците, депото и пречиствателната станция към него. Чака се избор на изпълнител и за инсталацията за компостиране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Тиквички - как влияят на  холестерола
Тиквички - как влияят на холестерола

Тиквичките предлагат много хранителни ползи за тялото ни. Една порция нарязани тиквички (една чаша) съдържа 21 калории, 1,5 грама протеин, по-малко...