В "Корал" имаше незаконно настанили се, казва собственик на имот в къмпинга

18690
В "Корал" имаше незаконно настанили се, казва собственик на имот в къмпинга

Скандалът със застрояването на къмпинг „Корал” избухна с нова сила през тази седмица, като двете гледни точки по казуса са коренно различни.

Във вторник, 23 юли, до медиите бяха разпратени снимки с работещ на плажа багер. В съобщението се твърдеше, че собственикът на около 45 декара земя в къмпинга „загражда с незаконна ограда имота и ограничава достъпа до „Корал”.

Президентът не е съгласен с всички законови промени за строежите по Черноморието

Президентът Росен Плевнелиев одобри промените в българското законодателство, които предвиждат мерки за предотвратяване на застрояването...

Според Атанас Русев от сдружението „Да запазим Корал” има заповед от Община Царево да не се извършват изкопни работи в периода 15 май – 30 септември.

Не закъсня и отговора на „Прайм Пропърти БГ”, собственик на терена, където се извършват изкопните работи. Според компанията в началото на юни тази година станало ясно, че на земята, която е собственост на компанията, има самонастанили се лица, които са разположили каравани и изградили постройки, за което не е издавано разрешение. От „Прайм Пропърти БГ” казват, че многократно са подавали сигнали всички компетентни органи, в това число Община – Царево, Районно полицейско управление - Царево и Районна прокуратура - Царево. Полицейските органи съставиха предупредителни протоколи на нарушителите, а към дружеството бяха отправени предписания да се огради имота с цел предотвратяване на други самонастанявания.

От „Прайм Пропърти БГ” твърдят, че за всяка каравана се събира сума от порядъка на 1000 - 1500 лева, а територията около плажа не е пригодена за къмпинг. Събирането на такси за разполагане на каравани в частни имоти е незаконно, припомня компанията. Още по-незаконно е разполагането им върху пясъчните дюни, изрично защитени от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Единственият, който замърсява и унищожава пясъчните дюни на плажа Корал, е фирмата - наемател, отговорна за стопанисването на плажа, твърди „Прайм Пропърти БГ”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com