Ваучерите за храна свършват

6771
Ваучерите за храна свършват

Няколкостотин работници ще останат без ваучери за храна. Причината е, че се изчерпа квотата за тази социална придобивка, предаде Стандарт нюз.

Около 300 хиляди работници у нас всеки месец получават талони за храна до 60 лева. Квотата, която правителството е отпуснало за тази година, е 180 милиона лева и беше разпределена в края на миналата седмица.

Даването на нови квоти ще означава поне две седмици чакане, коментира пред БНР, Ерве Комбал, член на борда на Асоциацията на операторите на ваучери за храна. От финансовото министерство обаче не са склонни да увеличат квотата, защото тези пари не се облагат с данъци.

Освен че работниците ще останат без ваучери за храна, липсата им ще понижи и покупателната способност с 16 млн. лв., каза Комбал. Според него алтернативата да се компенсира покупателната способност би излязла 20 млн. лв. Ако теглим чертата, приходите от ваучери са по-големи от разходите, каза още Ерве Комбал.

Найденов: Няма да толерираме изтекъл срок на годност

Няма как да се толерира в големи хранителни вериги да се продават храни с изтекъл срок на годност. Това каза пред журналисти министърът...

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество