Вдигат цената на билетите за зоопарка

22152
Вдигат цената на билетите за зоопарка

Ръководството на Софийския зоопарк е внесло предложение в Столичния общински съвет цената на билетите за вход в зоопарка да бъде увеличена на 5 лв. за възрастни и на 2 лв. за деца, предаде БЛИЦ.
Запазва се привилегията входът за деца до шестгодишна възраст да е безплатен. Това съобщи директорът на зоопарка Иван Иванов.

“През пролетния сезон започва размножителният период на животните и това изисква специални грижи, допълни Иванов. - Зоопаркът очаква тази пролет раждането на ягуари и пуми. Ръководството възнамерява да закупи нова камила. Очаква се тази пролет да пристигнат пингвини, една голяма пратка маймуни и двойка гибони.”

Иванов посочи, че районът на зоопарка е безопасен и изключително атрактивен за деца. Именно с цел по-голяма безопасност се предвижда разнасянето на храната в района на зоопарка вместо с камион да бъде с кон и каруца.

„С комисията за безопасност на движението ще направим детска площадка, на която децата ще разучават правилата за движение и след това ще получават свидетелства за безопасност при движение по улиците”, добави Иванов.

Софийският зоопарк и Българското дружество за защита на птиците започват съвместна работа по различни проекти за защита на дневните и нощни грабливи птици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com