Вежди Рашидов: Не съм разрушавал килията на Левски

41454
Вежди Рашидов: Не съм разрушавал килията на Левски
Снимка: БГНЕС

В продължение на четири години, откакто ГЕРБ беше на власт, вестниците и медиите на Делян Пеевски непрекъснато ме атакуват. Върхът на сладоледа и гнусотията е да противопоставиш Левски на мен. Това коментира депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов пред Люба Кулезич и Нова телевизия.

Рашидов беше поканен, за да коментира т.нар. килия на Левски. Обвиненията са, че бившият културен министър е съсипал затворническата килия на стария конак, където е бил държан затворен килията на Васил Левски. Там в момента се държат неща за Българския Лувър, отделно в момента има ремонт, каза Рашидов. Той подчерта, че никой никога не е доказал, че това „мазе” е било килията на Левски.

Работя по програма и сам взимам решения, казва Петър Стоянович

Не е тайна, че най-голямата политическа сила в Народното събрание ГЕРБ, която обаче е опозиция, готви трети вот на недоверие - в област...

На това място сложихме гипсофазер, за да запазим мястото, да е чисто. Когато влязохме там, 50 години никой не беше влизал – беше пълно с кал, запуснато. 50 години защо никой не влезе, не ремонтира, а сега се сетиха за това?

Целта на тези материали е проста – да прочетат хората първата страница и да си кажат как тоя Вежди поруга Левски. А няма да видят отговора ми, който е представен като „оправдание”, обясни Рашидов.

Аз знам откъде тръгна стратегията да се купуват медии – тръгна от сараите в Бояна, заяви бившият културен министър. Исках да разбия мита около Доган, исках едно заглавие – това не могат да ми простят, затова ме изкарват какъв ли не – от пияница, та до похотливец, подчерта Рашидов.

Сега гледам пак в „парцалите на Пеевски” статия за президента Росен Плевнелиев, който платил данъци върху 12 млн. лева. Еми като е платил, ще прави каквото си иска с парите си. Защо не пишат колко е платил Пеевски? Ми то излиза, по данъчна декларация, че седмият най-влиятелен българин има по-малко пари от мен, възкликна депутатът от ГЕРБ. Ще му сложа една кутийка в парламента да му събирам дарения, изсмя се Рашидов.

България се представя за първи път в "Лувъра" на 16 април 2014 г.

Делегация от Музея „Лувър” пристига на тридневно посещение в България (18 - 20 февруари) по покана на министъра на културат...

Когато напусна Народното събрание, ще говоря още повече. Сега, като депутат, дори една дума да кажа и почват медийните откоси – като с картечница, подчерта бившият културен министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com