Работя по програма и сам взимам решения, казва Петър Стоянович

27464
Работя по програма и сам взимам решения, казва Петър Стоянович
Снимка: БГНЕС

Не е тайна, че най-голямата политическа сила в Народното събрание ГЕРБ, която обаче е опозиция, готви трети вот на недоверие - в областта на културата.

Засега не е ясно какви ще са мотивите на ГЕРБ, като само Бойко Борисов каза, че става въпрос за "българския Лувър", но в сутрешния блок на Нова телевизия културният министър Петър Стоянович категорично заяви, че взима сам решенията си и залага на изготвена от експерти програма - така, както е било договорено при сформирането на кабинета Орешарски.

След вота: да поговорим за ДПС

Вторият вот на недоверие срещу правителството в София беше отхвърлен. Кабинетът получи подкрепа от мнозинството на БСП и ДПС. А. Андрее...

„Аз нямам спор с Вежди Рашидов и няма да имам”, каза културният министър относно „българския Лувър”. Попитан кога ще бъде вързан трафопостът, който според ГЕРБ управляващите нарочно бавят и саботират откриването на музея, той заяви, че това ще стане до края на годината.

"Има една граница, зад която не може да се минава. Не можем по този начин да живеем в културното и политическото пространство на ниво „квартални клюкари". Политическият диалог сега е като фейлетон", каза Стоянович по повод задочните обвинения на Вежди Рашидов за политиката на управление и назначенията в министерството.

Попитан защо обаче този кабинет не се харесва от хората, той отговори, че е съвсем естествено след избори, които са разделили сцената на две, едната част да бъде срещу това правителство. „Този натиск е окуражаващ да се правят по-бързо реформи”, каза Стоянович. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика