Възпоменателни прояви в София

4756
Възпоменателни прояви в София
На 19 февруари от 17.00 часа в храм „Света София” ще се състои Архиерейска панихида, след това литийно шествие ще се отправи към паметника на Левски

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще присъства на възпоменателната церемония по повод 139 години от гибелта на Васил Левски, съобщиха от общината.

На 19 февруари България се прекланя пред паметта и делото на Апостола на Свободата Васил Левски. По традиция Столична община, Софийската света митрополия, Общобългарският комитет и фондация „Васил Левски” организират възпоменателни прояви.

Поклон, Дяконе!

Днес България скланя глава пред Апостола на свободата. По силата на вече дългогодишна традиция на 19 февруари хиляди българи ще се стек...

На 19 февруари от 17.00 часа в храм „Света София” ще се състои Архиерейска панихида, след това литийно шествие ще се отправи към паметника на Левски.

От 18.00 часа пред паметника на Апостола ще се проведе митинг-поклонение. Домакин на проявата е кметът на София Йорданка Фандъкова.

Програмата пред паметника на Васил Левски включва литературно-музикална композиция с участието на актьора Пламен Манасиев и хорова формация „Юлангело” с диригент Йосиф Герджиков. Ще бъде представено ученическо есе, посветено на Апостола, отличено на вътрешноучилищен конкурс, организиран от 26 СОУ в София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com