ЗА и ПРОТИВ гей парада

20060
ЗА и ПРОТИВ гей парада

Светият Синод на Българската православна църква направи изявление, с което категорично се противопоставя на организирането на гей парад на 30 юни в София.

Никой не нарушава правата на гейовете в България, но да излизат по улицата на шествия е вид пропаганда. Така те могат да съблазнят някого, а младежите да приемат техния модел за подражание, коментира отец Силвестър Янакиев от Сливен. Такива паради са недопустими. Доказано е, че 85% от гейовете на стари години стават педофили, категоричен бе свещеникът. Още по-остро мнение от него изказа родният му брат Евгений, който също е свещеник. По думите му тези хора били болни.

ЗА и ПРОТИВ легализирането на проституцията?

Вчера се състоя дебат, посветен на политики за регулиране на проституцията и трафика на хора. Според представени по време на дискусията...

Споделяте ли виждането на църквата, че е абсолютно възмутително в България да бъде позволявано организирането на гей паради? До къде се простират правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация? Или смятате, че гей парадите са допустими, защото толерантността към различните е белег на израстването на едно гражданско общество?

Заявете позицията си!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com