Фандъкова: Проектът за бюджет на Столична община за следващите 5 години е 1 млрд. 459 млн. лв.

22795
Фандъкова: Проектът за бюджет на Столична община за следващите 5 години е 1 млрд. 459 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

Проектът за бюджет предварително беше обсъден с политическите групи в общинския съвет, районните кметове, както и нашите партньори от страна на синдикатите и работодателите. Проектът за бюджета на Столична община за следващите 5 години е на стойност 1 млрд. 459 млн. лева. Поредна година осигуряваме в него устойчиви инвестиции. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община по време на семинар на тема „Проект за бюджет на Столична община за 2015 г.“ във Велинград, предаде „Фокус”.

Фандъкова обясни, че през 2014 г. са реновирани 84 км. основни улици и булеварди, завършени са 13 км. Направена е над 220 км. водопроводна мрежа и 100 км. нова канализация.

София скрива кофите си за боклук под земята

По подобие на много европейски столици и София планира да скрие под земята кофите за смет в центъра на града, пише „Преса”....

За последните пет година са открити 48 нови сгради на детски градини, както и 3 нови училища едното, от които ще бъде завършено през следващата година. В столицата е отворен нов музей, като са направени и много инвестиции в сферата на културата.

„Това са само част от видимите резултати, които се усещат като градска подобрена среда. С този бюджет продължаваме тази целенасочена политика. Не сменихме приоритетите си, въпреки тежките години на финансова криза както с този мандат, така и с предишния“, заяви Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София