Моята Еко Коледа в София, Пловдив, Варна и Бургас

18816
Моята Еко Коледа в София, Пловдив, Варна и Бургас

Над 100 участници ще се включат в четвъртото издание на Моята Еко Коледа в София тази година. Събитието ще продължи три дни – на 12, 13 и 14 декемви в City Center Sofia, а официалното откриване е на 12 декември от 10.30 часа. Вратите ще бъдат широко отворени за посетители всеки ден от 10 до 20 часа. 

Организатори отново са Сдружение Устойчиво Общество и Хранкооп София, с партньорството на дизайнерско ателие ТриОН, списание МЕНЮ, Спешъл Олимпикс България, Slow Food Youth Network и Общинско дружество “Пазари Юг” ЕАД. 

Екозащитници на протест срещу решение на Фандъкова за нов стадион

Сдружение Коалиция за устойчиво развитие днес ще изпрати писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова срещу нейното разрешение на терит...

Различното тази година е, че Моята Еко Коледа ще бъде с двойно повече участници, в сравнение с миналата, със засилено присъствие на производители, нови кулинарни изненади, обширна арт зона и работилници за малки и големи.

Всичко ще се случва едновременно в пет зони. Традиционно, най-голям интерес има към производителите на чиста и екологична храна.Затова тази година сме поканили двойно повече български производители – общо 30. Благодарение на тях, гостите ще се насладят на отгледани с грижа към природата зеленчуци и плодове, създадени с любов към традициите домашни сладка, разнообразни млечни продукти, мед, лютеници, еликсири, сокове, билки, подправки, и много други. Предвидили сме много дегустации и възможност да си спомните любими вкусове от детството.

В кулинарната зона ще участват 7 ателиета. Всички гости ще могат да опитат уникалните рецепти от веганската кухня, а също и сладкишите, които съчетават в едно майсторството на бабите и модерните вкусове.

Помислили сме и за наближаващите празници – над 50 са българските автори, които ще ви посрещнат в арт зоната. С тяхна помощ, всеки ще може да избере за най-близките си ръчно изработени еко подаръци и декорация, създадени със стил и вдъхновение от естествени и рециклирани материали.

Чистим България на 20 април

Тазгодишната национална кампания „Да изчистим България за един ден!” може да се проведе на 20 април, предаде Стандарт нюз.Т...

Специална зона е предвидена и за любителите на хубавите книги. Част от Моята Еко Коледа ще бъдат 7 издателства с книги за кулинарията, родителството и здравословния начин на живот.

Всички ще могат да се включат и в нашите творчески ателиета – над 10 работилници ще посрещнат малки и големи сръчковци, за да направим заедно празничните дни по-шарени и неповторими. Изцяло на ваше разположение са работилници за изработване на сладкиши, сурвачки, изящни бижута, оригинални предмети за бита и наближаващите празници.

Моята Еко Коледа е събитие за всички, които харесват различното и индивидуалното, за тези, които предпочитат да не купуват масови индустриално произведени подаръци. Това е базар за тези, които на Коледа искат да поднесат не просто подарък, а лично послание към близките, както и да имат на трапезата си храна, отгледана с отговорност към хората и към природата.

Постарали сме се всичко да е уютно, вкусно и красиво с много дегустации, жива музика и викторини. Специална инфо-точка още в началото ще упътва към различните зони.

„Най-зелените" страни по света

Темата за опазването на околната среда става все по-популярна. Зачестилите природни катаклизми ни карат да разберем колко е важно да се...

Освен в София, тази година отново ще има издание на Моята Еко Коледа в Пловдив – на 18, 19, 20 и 21 декември на Четвъртък пазара. За първи път събитието ще се проведе и в още два български града – Бургас и Варна. В Бургас - на 19-21 декември в Дома на НХК, а във Варна - на 20 декември в Mall Varna.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София